Zain Data deluje na telefonih za splet in e-pošto

Med nedavnim obiskom bližnjega centra Zain mi je bilo rečeno, da bi z uporabo podatkov Zain (GPRS / EDGE / 3G) v mojem komunikatorju Nokia E90 omejil le na WAP. Posledica tega je, da na primer ne bi mogel preveriti mojih e-poštnih sporočil s poštnim odjemalcem.

Zdelo se je noro, in še vedno - še posebej zdaj, ko sem se prepričal, da so blefirali, da bi prodali svoje modeme USB ali pa so bili nevedni.

Včeraj sem poskušal stvari zase in uspešno brskal po spletu na mojem Sony Ericsson T650i. T650i je 3G-omogočen, toda Zain 3G ni bil viden, zato sem se moral obrniti na grozljivo poln GPRS (in fant, je to pajkalo!)

Brskanje MobilityNigeria.com preko Zainove povezave GPRS

Potem, ko sem se prepričal, da je koinfekcija delovala, sem odprl vgrajeni poštni odjemalec T650i in ga konfiguriral za uporabo dostopne točke Zain, po nekaj trenutkih pa sem bil povezan in prenesel nove pošte v svoj telefon.

Povezan z mojim poštnim strežnikom in prejemanjem pošte prek Zainove povezave GPRS

Samo za zabavo, pozneje čez dan, sem popestil SIM v svoj Nokia E90 komunikator, in uspešno brskal, kot tudi povezan z mojim poštnim strežnikom.

Spet sem uporabil T650i (priključen prek kabla USB) kot modem za brskanje po spletu na osebnem računalniku. Toda fant, ali je bilo to lepo! Tukaj je sliko povezave:

Ali delam kaj narobe ali ali je Zain pozabil izvajati omejitve v svoji politiki?

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here