Zain Data SIM in USB modem

Danes in jaz smo bili v središču Zain v ponedeljek, da bi izvedli nekaj poizvedb v imenu enega od članov upravnega odbora družbe Alireta, ki je razmišljal o nakupu USB modema za njeno uporabo v internetu.

Po pridobitvi informacij, ki smo jih potrebovali, sem se prostovoljno vprašal o Zainovih podatkovnih storitvah na splošno. Bil sem obveščen o SIM-jih s podatki, in povedal, da sem potreboval modem USB za uporabo. Vložil sem svoj mobilni telefon Nokia E90 in pojasnil, da oba podatkovna omrežja Glo in MTN delata na njem in da nisem dvomil, da bo Zainova SIM kartica delovala tudi dobro.

Prepričani so bili, da SIM ne bi . Rekli so mi, da so SIM-ji programirani samo za delovanje z USB modemi. Nisem prepričan, ali se smejati ali jokati, sem prodrl naprej. Sčasoma je gospa, ki se mi je dotaknila, rekla, da bi tudi, če bi delovala, lahko uporabila le WAP (brezžični aplikacijski protokol).

To je bilo zmedeno. Če bi predlagal, da bi, če bi dal internetno omogočen SIM v popolnoma delujočem komunikatorju, me omejil le na to, da je samo WAP preprosto nora - da ne omenjam el dumbo .

Kakorkoli že, vprašal sem, ali lahko izberem kartico SIM in postanem pritrdilen. V ta namen sem bil usmerjen, da plačam N200. Bil sem že na blagajni blagajne, ko so me poklicali nazaj. Zdelo se je, da se je nekdo odločil (ali si zapomnil), da je bilo narobe dovoliti strankam, da izberejo samo podatkovne kartice SIM. Gospa mi je povedala, da lahko samo skupaj z USB modemom kupim podatkovno SIM. " Ampak ne potrebujem USB modema; Želim uporabiti SIM na mojem E90 ", sem protestiral. Ni šans.

Preberite tudi: Audio Adapter HD modul postavlja avdio vtič nazaj v Essential Phone

Danes in jaz smo bili odsotni v nekaj trenutkih spraševali, kateri dullards sprejemajo odločitve v naših telekomunikacijskih podjetjih. Vprašal sem Dayo, zakaj upajmo, da bodo ta podjetja nekega dne dobila prav.

No, MTN je končno uspelo pravilno in GloMobile je v veliki meri na pravi poti; tako da morda naše upanje ni vseeno. Morda v naslednjih 12 mesecih bo Zain razumel, da je ignoriranje konvergenčnega faktorja v mobilnem vesolju preprosto neumno.

Od omrežij "Big 3" GSM je Zain vedno bil najhitrejši, da bi se vse oddaljil od mobilnih podatkov. Počakali bomo, da bi videli, kako jedo ponižno pito in se obrnejo na to politiko.

Opomba: Ali, ali so bile samo službe za pomoč uporabnikom v tem centru, ki so bili nevedni?

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here