Vaš pametni telefon: uporaba podatkov in poslovne produktivnosti

Uporaba mobilnih podatkov je v preteklih letih globalni dolg, zlasti ker se razvijajo in sproščajo vse več pametnih mobilnih naprav. Toda Nigerija ni izključena, saj telekomunikacijska podjetja spodbujajo veliko podatkovnih paketov na trgu.

Ne moremo zanikati dejstva, da veliko več Nigerijcev kot kdajkoli prej ima v lasti in uporablja pametne telefone. Nekateri uporabljajo te naprave za delo, nekateri izboljšujejo svoj profil ali zaznano vrednost, druge za PR in tako naprej. Ne glede na vzorec uporabe, je ena resnica, da ne morete kar najbolje izkoristiti vašega pametnega telefona brez podatkovnega načrta.

Vprašanje je, kaj počnete s svojim pametnim telefonom? Za mene je e-pošta primarna. Za druge, to je njihova mobilna pisarna (vem o fantu, ki svoje glavne SMS dejavnosti vodi na svoji napravi Blackberry). Torej, določitev vaše uporabe bi vam pomagala določiti načrt podatkov, ki bi ga morali plačati.

Uporabljam Nokia N8. Do nedavnega sem vsak mesec porabil N1, 000 za mobilne internetne storitve. Vendar sem opazil, da večino svojega brskalnika delam na mojem prenosnem računalniku in samo uporabljam telefon, da sprejemam in odgovarjam na moja sporočila. Po tej analizi uporabe podatkov sem bil odločen vedeti, koliko podatkov uporabljam v enem mesecu na mojem pametnem telefonu.

Odšel sem na splet in prenesel podatkovno kvoto, aplikacijo, ki vam pomaga določiti količino podatkov, ki jih uporabljate v enem mesecu.

Podatkovno kvoto si lahko prenesete tukaj. Podatkovna kvota podpira tako Symbian 5. in 3. izdajo.

Če imate od svojega operaterja vnaprej določeno kvoto, koliko paketnih podatkov lahko uporabite v enem mesecu, je najprej najti aplikacijo Dnevniki, odprite števec paketnih podatkov, nato pa poskusite ugotoviti, koliko podatkov ste zapustili od doslej porabljenega zneska.

Preberite tudi: Od Symbian do Windows Phone: Yomi's Wish List

Podatkovna kvota prikazuje dve preprosti stolpci: ena prikazuje, koliko podatkov za ta mesec ste uporabili; in eno, ki prikazuje, koliko mesecev je preteklo. To vam omogoča, da na kratko poveste, če ste prehitro uporabljali podatke ali dve počasi, zato boste lahko bili bolj varčni ali pa pustili strgati! Pred uporabo je pomembno, da svoj števec paketnih podatkov očistite na telefonu, da imate lahko natančne odčitke.

Po namestitvi in ​​uporabi podatkovne kvote za mesec dni sem lahko ugotovil, da uporabljam samo 40 MB od 150 MB, ki ga plačam za vsak mesec.

Opažam, da sem brezplačno dobil 15MB od tedna od Etisalata, zato sem svojo linijo MTN preusmeril na drug telefon (za sprejemanje klicev) in uporabljam mojo linijo Etisalat za glasovne klice in podatke na mojem pametnem telefonu in ne plačujem podatkov od mojega pametnega telefona od takrat.

Ali poznate druge načine, kako zmanjšati stroške uporabe mobilnih podatkov?

Prosimo, delite svoje ideje.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here