Vaša naprava Android morda pripoveduje svet, kjer ste bili

Fundacija Electronic Frontier je opozorila, da funkcija v pametnih telefonih in tabličnih računalnikih s sistemom Android, ki omogoča, da ostane naprava povezana s WiFi točko, ko je zaslon izklopljen, morda tudi predvaja svojo zgodovino lokacij vsakomur v območju Wi-Fi, ki želi poslušati. Tukaj je bistvo problema, kot je navedeno na spletni strani EFF:

Ta zgodovina lokacij je v obliki imen brezžičnih omrežij, s katerimi je bil vaš telefon že povezan. Ti pogosto identificirajo mesta, ki ste jih bili, vključno z domovi ("Tom's Wi-Fi"), delovnimi mesti ("Company XYZ office net"), cerkvami in političnimi uradi ("županije HQ"), mala podjetja ("Toulouse Lautrecova hiša slab sloves ") in potovalnih destinacij (" Teheran Airport wifi "). Ti podatki so verjetno bolj nevarni kot tisti, ki so bili objavljeni v prejšnjih škandalih s podatki o lokaciji, ker jasno označuje kraje človeškega jezika, ki ste jih porabili dovolj časa za uporabo brezžičnega omrežja.

V skladu z EFF vsi Mac OS in nekateri namizni računalniki / prenosni računalniki Windows trpijo isto težavo in jih je treba odpraviti. Izjava EFF tudi navaja, da je Google obveščen in da je odgovoril, da preiskuje težavo.

Kaj lahko narediš?

V tem času lahko poskusite zaobiti to težavo, tako da nastavite napravo Android, da vklopijo WiFi v času spanja. Na svoji napravi pojdite na »Nastavitve ->» Napredno WiFi «->» Ohrani Wi-Fi vklopljen med spanjem «in to možnost nastavite na» Nikoli «. EFF pravi, da bo to povečalo porabo energije in podatkov na vaši napravi.

Ali pa lahko samo preklete celotno prestrašiti in ne moti, kdo bo ugotovil, kje ste bili. Navsezadnje nisi agent tajne službe, slaven, milijarder, ropar ali begunec

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here