Windows Phone Mango je tukaj

REDMOND, Wash. - 24. maja 2011 - Microsoft Corp. je danes s serijo medijskih dogodkov po vsem svetu predstavil naslednjo večjo izdajo operacijskega sistema Windows Phone, poimenovanega "Mango". "Mango" bo priskrbel več kot 500 novih funkcij, da bi premostili meje izkušnje pametnih telefonov v zvezi s komunikacijami, aplikacijami in internetom. Izdaja "Mango" bo brezplačno na voljo strankam sistema Windows Phone 7 in bo predvidoma odšla na nove telefone z začetka jeseni. Več podrobnosti o času posodobitve naprave bo zagotovljeno bližje razpoložljivosti. Windows Phone bo dodal podporo tudi za dodatne jezike, razširil dostop do aplikacij z zagonom programa Windows Phone Marketplace v novih državah in partnerjem z novimi proizvajalci originalne opreme, da bi omogočil širitev na nove trge. *

"Pred sedmimi meseci smo začeli z namenom, da bi pametne telefone naredili pametnejše in lažje narediti več ljudi, " je povedal Andy Lees, predsednik mobilnega komunikacijskega podjetja v Microsoftu. "Z" Mango "Windows Phone naredi velik korak naprej pri ponovnem določanju, kako ljudje komunicirajo in uporabljajo aplikacije in internet, kar vam omogoča boljše rezultate z manj napora."

Komunikacije: lažje povežite in delite
Doživetje pametnega telefona lahko otežijo morje odklopljenih aplikacij in računov, saj ljudje poskušajo slediti vsem načinom komuniciranja - od klicev, besedil, e-poštnih sporočil in neposrednih sporočil (IM) do posodobitev stanja, Tweets, check-ins, fotografije objavljanje in označevanje. Če želite ljudem pomagati, da ostanejo na vrhu te večje kompleksnosti, izpust "Mango" organizira informacije o osebi ali skupini, s katero želijo sodelovati, in ne za aplikacijo, ki jo morajo uporabljati.

 • Niti. Preklapljajte med besedilom, Facebook klepetom in Windows Live Messenger v istem pogovoru.
 • Skupine. Skupinske stike z osebnimi ploščami v živo si ogledate najnovejše posodobitve stanja s začetnega zaslona in hitro pošiljate besedila, e-pošte ali IM v celotno skupino.
 • Večja integracija socialnega omrežja. Vire za Twitter in LinkedIn so zdaj integrirane v vizitke, »Mango« pa vključuje vgrajene Facebook prijave in novo programsko opremo za odkrivanje obrazov, ki omogoča preprosto označevanje fotografij in objavo na spletu.
 • Povezani mapi »Prejeto«. Oglejte si več e-poštnih računov v eni povezani mapi Prejeto. Pogovori so organizirani, da je enostavno ostati na vrhu najnovejše pošte.
 • Hands-free sporočila. Vgrajena podpora glasu v besedo in besedila v govor omogoča prosto pisanje besedil ali klepet.
Prav tako se glasi: sledite Svetovnemu prvenstvu na vašem mobilnem telefonu

Pametnejši pristop k aplikacijam
Windows Phone bo izziv, kako ljudje razmišljajo o aplikacijah. Danes se njihova uporabnost meri s tem, kaj je mogoče storiti v aplikaciji, vendar Microsoft vidi obljubo o aplikacijah, kako jih je mogoče neposredno integrirati v osrednje izkušnje telefona. Poleg tega, da bo olajšalo pravočasno prejemanje obvestil in posodobitev aplikacij neposredno od začetnega zaslona, ​​bo izdaja »Mango« tudi površino aplikacij kot del rezultatov iskanja in v razdelkih Windows Phone Hubs. Zato je verjetno, da je koristna aplikacija tam, kjer je to potrebno.

 • Aplikacija Poveži. S povezovanjem aplikacij z rezultati iskanja in poglobitvijo njihove integracije z Windows Phone Hubs, vključno z glasbo, videom in slikami, "Mango" omogoča, da se aplikacije pojavijo, kje in kje imajo smisel.
 • Izboljšane plošče v živo. V aplikacijah v realnem času pridobite podatke, ne da bi jih morali odpreti. Live Tiles so lahko bolj dinamični in imajo več informacij.
 • Večopravilnost. Hitro preklapljate med aplikacijami, ki jih uporabljate, in omogočite aplikacijam, da delujejo v ozadju, kar pomaga ohraniti življenjsko dobo baterije in zmogljivost.

Vzpostavljanje interneta preko brskalnika
Poleg vključitve Internet Explorerja bo sprostitev »Mango« povezala moč spletu z edinstvenimi zmožnostmi telefonov Windows, kot so ozaveščenost o lokaciji, kamera in dostop do aplikacij, da bi predstavili način prikaza spletnega mesta, ki je bolj lokaliziran, primeren in ustrezen.

 • Internet Explorer 9. Brskalnik, ki temelji na zmogljivem programu Internet Explorer 9 in vključuje podporo za HTML5 in popolno strojno pospeševanje.
 • Lokalni izviđač. Zagotavlja hiperlokalne rezultate iskanja in priporoča bližnje restavracije, nakupovanje in dejavnosti v priročniku, ki je enostaven za uporabo.
 • Bing na Windows Phone. Več načinov za iskanje po spletu, vključno z Bing Vision, Iskanje glasbe in glasom, zato je preprosto odkriti in odločati.
 • Hitre kartice. Ko iščete izdelek, film, dogodek ali mesto, si oglejte hiter povzetek ustreznih informacij, vključno s povezanimi aplikacijami.
Preberite tudi: 4G VoLTE za proračun: Lenovo A6600 Dual

Krepitev ekosistema
Ekosistem Windows Phone je vztrajno naraščal že od oktobra, ko je Windows Phone 7 prvič začel z več kot 17.000 aplikacijami, ki so trenutno na voljo na Windows Phone Marketplace in telefonih Windows Phone, ki so na voljo pri številnih partnerjih po vsem svetu, in Microsoftova nedavno objavljena partnerstva z družbo Nokia.

"Mango" bo še naprej razširil in okrepil ekosistem Windows Phone prek novih partnerstev z Acer Inc., Fujitsu Ltd. in ZTE Corp., ki je danes napovedal načrte za zagotavljanje novih naprav Windows Phone na trgih po vsem svetu.

Poleg tega je Microsoft napovedal, da bo podpiral dodatne jezike, tudi brazilske portugalske, poenostavljene in tradicionalne kitajske, češke, danske, nizozemske, finske, grške, madžarske, japonske, korejske, norveške, poljske, portugalske, ruske in švedske, seznam držav, kjer imajo potrošniki dostop do aplikacij prek Windows Phone Marketplace.

Poleg tega beta različica brezplačnih orodij za razvijalce za Windows Phone, ki bo uporabljena za ustvarjanje nove generacije aplikacij in iger "Mango", bo objavljena za javni prenos na spletno mesto Microsofta v 24 urah po današnjih dogodkih. Več informacij o tem, kaj pomeni "Mango" za razvijalce, orodja in povezavo do strani javnega prenosa, je na voljo na //windowsteamblog.com/windows_phone/b/wpdev/archive/2011/05/24/developer-news-beta- mango-tools-available-today.aspx.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here