Windows Phone Mango vtisi

Že približno teden dni sem se igral z HTC HD 7 z operacijskim sistemom Windows Phone 7.5 (Mango). Nisem pripravljen napisati nobenih sklepov, ampak za tiste, ki ste slivali, tu so nekateri moji vtisi o Mango.

Izboljšane plošče v živo
Izboljšali so se ploščice v živo na začetnem zaslonu. Predstavljajo več informacij, npr. Koliko novih e-poštnih sporočil imate in prihajajočih sestankov.

Multi-tasking
Multi-tasking na WindowsPhone Mango je mešana torba za zdaj. Način, na katerega deluje več nalog, je, da se ta aplikacija pri odhodu iz aplikacije premakne v ozadje. Ni problema. Toda, ko se vrnete k njej (prislon in držite gumb za nazaj za seznam aplikacij v teku), se zdi, da aparati potrebujejo nekaj časa, da se zbudijo iz spanja.

To je še posebej opazno pri aplikacijah, ki zahtevajo internetno povezavo .eg IM aplikacij. Vidite beli zaslon, ki prikazuje nekaj sekund (odvisno od moči vaše internetne povezave), preden je pripravljen za uporabo.

Osebno se mi zdi to neumno. Pokliči me pokvaril, vendar je imel izkušnje z več nalogami na napravah Symbian, Maemo in Android, to je tako stara šola.

Integracija v družabno omrežje
To je res kul. Iz iste niti lahko preklapljate med besedilom, Facebook klepetom in Windows Live Messengerjem.

Prav tako lahko objavljate posodobitve za Twitter, Facebook, Live in LinkedIn hkrati in berete časovne roke od vseh na enem zaslonu. Izberete lahko tudi, da objavite samo eno ali dve - poljubno število tistih, ki jih tako izberete.

Prav tako se glasi: Photo ustrelil: Temna čokolada, ki jo uporablja Nokia 2

Družabno omrežje je vključeno tudi v meni Contacts (Imenik), tako da si lahko ogledate zadnje dejavnosti določene osebe z eno ali dvema vodoravnima swipes-om.

E-poštni pogovori
Pogovori so zdaj prispeli na Mango. Z vsakim stikom vam je predstavljen nit vaših izmenjav, zaradi česar je enostavno slediti razpravam in pogajanjem. Tako kot v Gmailu.

Spletni brskalnik
Internet Explorer 9 Mobile je bil izboljšan glede hitrosti in podpore HTML 5. IE9 Mobile zdaj na testu W3C HTML5 doseže 141 točk in 5 bonus točk. Prejšnji rezultat iz WP7 je bil 15 in brez bonus točk.

Za primerjavo je brskalnik Android 2.3 dosegel 177 +1.

V resničnem življenju je brskalnik veselje za uporabo brez večjih težav. Kar se tiče podpore Flash, če to potrebujete, nadaljujte; ne tukaj.

Splošno
V operacijskem sistemu Windows Phone Mango je veliko več drobnih izboljšav. Večina jih ni tako očitna, vendar je to prijeten operacijski sistem. Uporabniški vmesnik ostaja najbolj eleganten, ki sem ga do sedaj videl (to se lahko spremeni jutri, ko se bom igral z N9).

Mango plava moj čoln, toda večplastna pištola, ki je omenjena zgoraj, se mi zdi na živcih in me pusti, da želim nekaj boljšega.

Če imate kakršne koli posebnosti, ki jih želite preizkusiti in komentirati, prosimo, uporabite spodnje polje z komentarji.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here