Tehnični predogled sistema Windows Phone 7 ima visoke ocene

Microsoft je poslala tehnične predogledne enote Windows Phone 7 izbranim pisateljem besedila. Strojna oprema je Samsung Taylor SGH-i707 s 480 x 320 (HVGA), 5MP kamero, zvočniki in mikrofon na vrhu in dnu za obe in poseben gumb kamere.

Matt Miller iz ZDNet je dobil eno od teh naprav. Začne s predogledom s tem:

Pozdravljeni v areni pametnih telefonov Microsoft, izgleda, da imate v ozadju resen izziv in zagotovo bom kupil napravo čim prej. S skupino Windows Phone 7 sem porabil eno uro, nato pa sem dobil Samsungov telefon za razvijalce (izgleda, da je podobno napravi i8910 Omnia HD) z najnovejšim tehničnim predogledom za Windows Phone 7, ki ga uporabljam približno 3 tedne.

Uporabniški vmesnik in izkušnje starega operacijskega sistema Windows Mobile so največja pomanjkljivost te platforme. Matt ima to povedati o uporabniškem vmesniku:

Obstajajo swiping in panning, elementi, ki se obrnejo in izstopajo ter dinamično povečujejo in pomanjšajo, in nadzor gibanja, ki je bolj tekoč kot katerikoli uporabniški vmesnik za pametne telefone, ki sem ga kdaj uporabljal.

In:

Uporabniški vmesnik je popolnoma drugačen kot kateri koli drug operacijski sistem pametnega telefona in je lepa, osvežujoča sprememba. Pomaga, da ta trenutni tehnični pregled WP7 leti s fluidnimi animacijami, preklopi med opravili in potapljanjem v vozlišča in aplikacije. Razumem, da večopravilnost, kakršna smo videli v operacijskem sistemu Windows Mobile 6.5, ni podprta, vendar pošteno nisem nikoli opazila, ker del igre Zune dobro deluje v ozadju, e-poštna sporočila še vedno potiskajo v svojo napravo, ko delajo druge stvari, in s pomanjkanjem tretje osebe aplikacije nisem zamudil večopravilnost. Ko se trg tretje strani odpre, je morda težava pomanjkanje večopravilnostnih podatkov, vendar se trenutno ne ukvarjam z njim, saj je operacijski sistem zasnovan za pomoč pri zaključevanju nalog in ni osredotočen na različne izkušnje uporabe.

Manjkajoče funkcije

Še vedno pa ni dobro na vseh frontah. Matt opozarja na naslednje slabosti Windowsphone 7:

  • Pomanjkanje podpore za storitve Twitter ali tretje stranke
  • Pomanjkanje načina pogona USB ali druge metode za prenos Office dokumentov
  • Ni podpore pokrajine za Officeove dokumente
  • Pomanjkanje možnosti iskanja e-poštnega strežnika Exchange za e-pošto
  • Brez kopiranja in prilepka
  • Ni več zahtev za aplikacije
Preberite tudi: Specifikacije za napajanje Lenovo K6

Preberite tehnični predogled programa Microsoft Windows Phone 7 Matt Miller: dokončno vodilo za popoln vpogled v to, kaj lahko pričakujete od sistema Windowsphone 7.

Preberete lahko tudi tehnične predoglede za Windows Phone 7 iz drugih tehničnih pisateljev v WM Experts.

Kredit: slika iz WMExpertsa.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here