Windows Mobile zdaj bolj odprt kot Google Android?

Google je našo pozornost pritegnil na Android kot odprtokodno platformo za mobilne naprave. Ker so se morali ukvarjati z zaprtimi OS platformami, še posebej z Apple-jevim omejevalnim nadzorom nad tem, kaj se dogaja na iPhoneu, mobilni navdušenci, ki iščejo večjo svobodo s svojimi mobilnimi napravami, so se združili v Android.

V zadnjem času se je Google prilagodil mišicam proti modemu Android-a, ki trdi, da krši nekatere svoje pravice intelektualne lastnine. Glede na CoolSmartPhone je tu Googlova uradna vrstica na temo:

"Aplikacije za Android za številne naše storitve, kot so YouTube, Gmail, Google Voice in tako naprej, [so] Googlov način pridobivanja koristi od Android na enak način, kot ga ima kateri koli drug razvijalec, vendar aplikacije niso del platforme Android sami. Nekatere od teh aplikacij so na voljo uporabnikom katere koli naprave s sistemom Android na Android Market, druge pa so že vnaprej nameščene na nekaterih telefonih prek poslovnega posla. V vsakem primeru te aplikacije niso odprtokodne datoteke in zato niso vključene v repozitorij izvorne kode za Android. Nepooblaščena distribucija te programske opreme nam škoduje tako, kot da bi katero koli drugo podjetje, čeprav je to storjeno z najboljšimi nameni. "

Vir: Android - uradna vrstica moddinga

Primerjaj to z dejstvom, da je Microsoft več let prezrl ton modding, ki se izvaja na svojem operacijskem sistemu Windows Mobile, in začenja izgledati kot, da Andoid ni tako odprt, kot smo si mislili. Če karkoli drugega, Android ni videti privlačen, kot je nekoč bil.

Preberite tudi: Nakup pametnega telefona: vaš osnovni kontrolni seznam

Oboževalci Android so užaljeni in ranjeni po vsem spletu - nekateri se dogajajo daleč, ko pravijo, da so z napravami Android OS.

Izgleda zanimivo. Vaše misli o tem razvoju?

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here