Ali se bo Palm vrnil v mobilno napravo?

Mlajši uporabniki mobilnih telefonov se morda ne spominjajo na Palm, vendar je nekoč veliko ljudi prisegalo blagovno znamko. Palm je naredil odlične dlanove (ki so bile v mnogih pogledih predhodnice sodobnega pametnega telefona), z velikim funkcionalnim zaslonom na dotik pa se je prikazalo mnogo let, preden je Apple prišel v mobilno napravo. Sčasoma je Palm tudi začel pametne telefone, začenši z vrsto Treo. Dejansko je eden od prvih pametnih telefonov, ki jih je treba pregledati na tem blogu v letu 2008, Palm Treo 700p.

Palm je izdelal pametne telefone, ki uporabljajo Palm OS, Windows Mobile OS in kasneje WebOS. WebOS foray se je končal slabo, saj njihova serija Pre ni bila precej hit na trgu. Še vedno imam svoj Palm Pre, Gbenro's Pre 3 pa je še vedno v lasti. Tukaj je strel dveh od njih poleg BlackBerry Passport:

LR: Palm Pre 3, BlackBerry Passport, Palm Pre

HP je sčasoma kupil Palm. HP sčasoma zapusti pametne telefone in WebOS je bil prodan LG. Blagovna znamka Palm je bila dejansko mrtva. Vendar pa je bila spletna stran Palm v zadnjem času preusmerjena na novo domeno: mynewpalm.com. Na tej novi strani je logotip Palm in "prihaja kmalu" obvestilo.

Mimogrede, čeprav moj potni list ne izvaja operacijskega sistema OS 10.3.1 in ima še vedno podporo Flash, je brskalnik prikazal črno piko, kamor naj bi nalagal logotip Palm. To je bil moj brskalnik Lumia, ki je prišel do rešitve za zgornji posnetek zaslona.

Obstaja novica, da je HP prodal blagovno znamko Palm Alcatel OneTouch. Alcatel OneTouch proizvaja pametne telefone Android, zato lahko pričakujemo, da bodo pametni telefoni znamke Palm, ki uporabljajo Android OS, pričakovali. To bi bilo nekaj. Ob Palmovih napravah s Palm OS, operacijskim sistemom Windows Mobile in spletnim operacijskim sistemom Palm bi lahko imenovali tudi najbolj raznoliko blagovno znamko.

Preberite tudi: ICYMI: Yahoo mail zdaj podpira druge e-poštne storitve

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here