Zakaj naj kupim nigerijsko mobilno napravo?

To objavo je sprožil nedavni pregled Mantra Moa Vantium M1 na spletnem mestu Mobility Blog.

Ne želim videti kot pesimista, vendar se ne morem spraševati, zakaj bi kdorkoli želel iti na lokalno izdelano tableto, namesto na enega od mednarodno priznanih proizvajalcev, kot sta Samsung ali Sony. Lokalni fantje ne morejo konkurirati velikim dečkom o cenah, ker nimajo ekonomije obsega na svoji strani in večino časa ne ponujata ničesar drugačnega od tistega, kar dobivate od znanih proizvajalcev. Torej res; zakaj naj kupim od njih?

Zdi se, da so fantje iz podjetja Pliris Mobile našli način, kako ustvariti malo buzz okoli svojega izdelka, vendar na žalost, ne glede na to, kako glasno se nam to zdi v skupnosti mobilnosti Blog, je ta buzz bolj ali manj omejen na nas. Povprečni nigerijski kupec potrošniške elektronike tam zunaj nima pojma, kdo so ta podjetja. Edini od njih, ki se zdi, da se je malo zabeležil na radarju nigerijske tehnike, ki se zaveda tehničnega znanja, je tableta Encipher Inye, večinoma zaradi nedavne funkcije na BBC.

Moj prijatelj ima brezimenskega 10-palčnega kitajskega tabličnega računalnika Android s sistemom Honeycomb in deluje zelo dobro. Ima USB na poti in celo vgrajuje moj 320 GB zunanji trdi disk (brez moči), podpira USB / modemske modele GSM / CDMA, ima WiFi, Bluetooth, zelo odziven kapacitivni zaslon na dotik in ne tako kakovostno zgradbo.

Naprava je že nekaj časa kupila manj kot 300 $. Ta brezimljična tableta, ki je že nekaj mesecev star, je še vedno bolj prepričljiva kupnina kot pridelek nigerijskih kartic Android, ki se danes pojavljajo na sceni.

Preberite tudi: Sonyove datoteke patentirajo brezžično polnjenje NFC

Nekateri proizvajalci originalne opreme se razlikujejo po izdelavi prepoznavnih in prepoznavnih blagovnih znamk (mislijo Samsung Galaxy ali Nokia Lumia) in te blagovne znamke podpirajo oglaševalske akcije na spletnih, tiskanih, TV in drugih medijskih virih.

Prav tako blagovno znamko naprave, ki uporabljajo po meri teme, itd, vse v ponudbi za povezovanje čustvenega odziva na svoje naprave. Če so pravilno izvedeni, se lahko taktika uporablja za izgradnjo trajnih blagovnih znamk okoli običajnih naprav, ki jih naredijo privlačne za kupca, kjer drugače morda niso. Na žalost je za te akcije potreben milijon tržnega testa, denarja, ki ga domači proizvajalci originalne opreme nimajo.

Torej, v mojem mogočem kratkem kotičku, se sprašujem, zakaj bi se morda celo trudil ustvariti avtohtono tablico / telefon, saj je imel omejeno možnost, da na trgu pride do kakšnega znatnega splasha. Ali so te družbe v osnovi mazohistične ali pa vedo, kaj ne? Pomagajte mi tukaj fantje.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here