Zakaj je v Nigeriji neposreden dvig cen za podatke o mobilnih napravah

V Nigeriji je naraščanje podatkovnega tarifa, saj operaterji delujejo na direktivi NCC (Nigerijska komisija za komunikacije). Mister Mobility pojasnjuje, zakaj se to dogaja.

Sinoči sem moral prenoviti svoj načrt MTN in nadaljeval, da pokličem * 131 #, da to storim. Po zaključku postopka je v vrstici potekala koda USSD, potem pa sem dobil poziv: "Težava pri povezavi ali neveljavna koda MMI". Od takrat sem poskušal obnavljati večkrat in vsakič sem dobil ta isti poziv. Nazadnje, zjutraj sem poklical klicno številko za pomoč strankam MTN in prejela naslednje vnaprej posneti avdio sporočilo:

"Dragi kupec,

Prosimo, bodite obveščeni, da bodo od 1. decembra 2016 vsi načrti podatkov MTN spremenjeni v skladu z direktivo NCC vsem operaterjem. Hvala vam."

Kolegar, ki uporablja internet Glo 4G, je dobil to sporočilo:

Spoštovani kupec, vaš načrt bo kmalu potekel, po katerem boste prestavljeni na glas Flexi in ponovno polnjenje podatkov. Uporabite ga tako, kot želite. Če želite kupiti še en paket podatkov, obiščite //hsi.glo.com ali pokličite * 777 #.

Neverjetno. Očitno je bila NCC določena direktiva, da so mobilni operaterji spremenili svoje načrte podatkov. Dejstvo, da je bilo to obvestilo podano, nam pove, da spremembe ne bodo dobre. Ne bodo povzročili nadaljnjega znižanja tarif. Nigerijci lahko od 1. decembra 2016 pričakujejo zvišanje tarif za mobilne podatke.

Zakaj Data Tariff Pohod?

Nihče, s katerim sem govoril, mi daje podrobnosti o tem, zakaj se to dogaja. Očitno je, da vsi skrbijo za to. Ampak lahko naredim informirano ugibanje.

Prav tako se glasi: Weekend Rants: #UgandaDecides - Zakaj je vlada blokirala dostop do socialnih medijev?

Ta NCC direktiva se je zgodila, da bi velike operaterje, kot so MTN, Etisalat, Glo in Airtel, ubili manjše, kot so Smile, Spectranet, Swift in Ntel. Kot sem že prej komentiral, so se velika štiri stopnja v 4G LTE in ponujajo tiste smešno nizke tarife za podatke pomenila, da se bodo prej ali slej manjši igralci spakirali.

Razmislite o tem: štirje veliki operaterji imajo veliko boljšo pokritost, trenutno ponujajo bolj konkurenčne tarife in uvajajo 4G LTE po vsej državi. Manjši igralci imajo v tem scenariju nič finančnega vzvoda. Nič. Manjši igralci nimajo nobene konkurenčne prednosti. To bo povzročilo izgubo številnih delovnih mest in propad naložb. Država to ne more privoščiti.

Ne obstaja noben drug veljaven razlog, zaradi katerega bi se lahko zamislil za direktivo za povečanje podatkovnih tarif s strani operaterjev. Zraven tega razloga bo Nigerija pridobila veliko več od nedavnega znižanja cen podatkov s strani mobilnih operaterjev kot od tarifnega pohoda.

Prepričana je, da bo ta podatkovni pohod neugoden za številne nigerijske uporabnike interneta. Zame je neprijetno. Na to nikakor nisem navdušen. Vendar je videti kot potrebno zlo, da bi se izognili večji.

Medtem pa je problem obnovitve, ki ga doživljam na MTN, verjetno iz backend dejavnosti, da bi svoj sistem spreminjal v pripravljenosti 1. decembra. Kakšne bodo nove tarife, je še vedno nejasno. Ali se bodo veliki operaterji vrnili na tisto, kar je bilo na tleh pred nedavnim znižanjem tarif za podatke ali najti središče? 1. decembra je za vogalom.

Prav tako se glasi: kako bodo nove mednarodne omejitve ATM kartic vplivale na vas

PS : Je kateri koli filmski režiser Nollywooda že delal na filmu z naslovom "1. december"?

Posodobitev : to poročilo novice o kablu potrjuje, da je neizbežen podatek o ukrepu za zaščito malih operaterjev in novih udeležencev. NCC je ponovno uvedel ceno za podatkovne storitve. Majhni operaterji in novi ponudniki so izvzeti iz ponovnega uvedenega vmesnega poda za podatkovne storitve v višini 0, 90k / MB. Cenovno nadstropje za podatke je bilo prej odstranjeno novembra 2015.

Izpis iz direktive NCC:

Da bi zagotovili enake konkurenčne pogoje za vse gospodarske subjekte v industriji, mali operaterji in novi udeleženci pridobijo tržni delež in upravljajo dobičkonosno, se malim operaterjem in novim udeležencem izvzamejo iz prodajnih cen za podatkovne storitve.

Dodal je: "Da bi se izognili dvomom, je manjši operater tisti, ki ima manj kot 7, 5-odstotni tržni delež in novi udeleženec je operater, ki je na trgu opravljal manj kot tri leta.

Posodobitev : sreda, 30. novembra 2016: NCC je začasno prekinil direktivo o cenovnem segmentu segmenta podatkov.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here