Zakaj sem zavrnil, da skočim Symbian

Glavni razlog, zakaj uporabniki skakajo iz "pereče platforme" - tj. Naprave Symbian-powered - je nenavaden vmesnik.

V primerjavi z drugimi modernimi operacijskimi sistemi (OS) Symbian User Experience (UX) ni tako razburljivo in produktivno. Symbian manjka od tega. Symbian je varčen z viri, dobro opravlja več nalog in na splošno dobi opravljeno delo.

Upoštevajte, da ta neintuitivnost pridobi predvsem na različicah Belle Symbian - urednik

Pogosto sem trdil, da bo, ne glede na to, kako čudovito je OS vmesnik, in koliko je sposoben, da je zunaj okna, vedno obstaja nekaj napak. To je, če aplikacije tretjih oseb zapolnijo vrzel.

Vlečenje pametnega telefona, ne da bi v celoti izkoristili moč drugih aplikacij, je kot trajno vožnja s posebnim komunalnim vozilom (SUV) s hitrostjo največ 40 km / h na makadamizirani hitri cesti. Komaj kaj je zgrajeno, da bi se ukvarjal!

Včasih sem skušal kupiti napravo, ki jo poganja iOS / Android (Fruit & Robot). Konec koncev, sorta je začimba življenja. Toda to skušnjavo je navadno trenutna. Na koncu se sprašujem, kaj lahko UX Fruit & Robot posreduje, da moja naprava z zaslonom na dotik s sistemom Symbian ne more?

Še vedno se trudim odkriti to. Nasprotno, ali obstajajo nekatere funkcije na Symbianu, da Fruit & Robot manjka? Vem za nekaj.

Uporabljam plačance (tretje osebe) za nadgradnjo starega mobilnega telefona Symbian (s60 različica 5) Nokia 5800. S temi podatki nisem mogel upravičiti, da bi bil Symbian nezvestoben.

Obstajajo dejavnosti, ki jih pogosto izvajamo na naših napravah. Te dejavnosti morajo biti dostopne iz KAKRŠNE vloge. Poskušam poudariti nekaj elegantnih aplikacij, ki jih uporabljam v svojem Nokia 5800, da bi izboljšali mojo uporabniško izkušnjo in posnemali OS Fruit & Robot. To ni izčrpno.

Prav tako se glasi: Andy Ameh odpre svojo slušalko Nokia Purity HD Stereo z Monsterjem (Mobility GiveAway)

Z nameščenim »DzSoft SettingBar« lahko povlečem navzdol z vrha zaslona. Pojavi se zaslon, ki omogoča naslednje dejavnosti:
- Nastavitve profila Tweak
- vključite tihi način in način brez povezave,
- Vklopi bluetooth nastavitev,
- neposredno prilagodite svetlost zaslona,
- vključite WLAN,
- preklopite glasbene kontrole
- prikaže trenutni čas in stanje baterije.

Bar z nastavitvami

Zanimivo je, da lahko določim največ pet (5) aplikacij / funkcij, ki jih je mogoče kadar koli pozvati - s poljubnega zaslona.

V svoji napravi sem te 5 nastavitvam nastavil na:
- 'Domači zaslon',
- "Nastavitve",
- "Sporočila",
- "Stiki"
- "PhoneRotate" (omogoča spreminjanje usmeritve zaslona na telefonu - kadar koli - brez vklopa orientacijskega senzorja, ki porabi baterijo)

Pet ni dovolj
Seveda verjetno misliš: Samo pet aplikacijskih mest? To ni primerno! Vnesite »SmartPhoneWare Instant Menu«.

Instant Menu

Aplikacije, ki sem jih dodelil "InstantMenu", so naslednji: MsDict Viewer - (multi_dictionary aplikacija iz MobiSystems Inc).

Kylom Project (okvirna aplikacija).

EpocWare "Handy Calendar" (Imenovanja, opomniki itd.).

Lepljive opombe - navidezna elektronika stick-it ugotavlja.

Za nadaljnjo klepetanje takojšnje dostopnosti do mojih aplikacij za telefon, uporabljam JBak TaskMan.

Jbak Taskmanager

Zadnja programska oprema, ki jo uporabljam, je QuickLaunch Usanov-Kornilov Nikolay. Ta aplikacija vam omogoča, da določite pet (5) ikon aplikacij, ki se pojavijo na zaslonu na dotik - v navadnih kadarkoli in kjerkoli.

Aplikacije, ki sem jih dodelil QuickLaunch, so:

- UC Mobile Browser (presenečen?)
- LonelyCatGames X-plorer
- Opera Mini - bolj znan kot "denar"!
- Quick Office - vsestransko pisarniško aplikacijo

LOCKING JE LAHKO EASY
Pogosto moramo (ne) zakleniti napravo večkrat čez dan. Izogibal sem se uporabi katerega koli fizičnega ključa na mojem Nokia 5800 - sčasoma bodo neuspešni. Namesto tega raje uporabljam programske rešitve.

Prav tako se glasi: Video: Zakaj jo lahko predlagate v javnosti je lahko slaba ideja

Na moji napravi so trajno na počitnicah fotoaparat, PowerOff, (Un) Lock, Call (Green), prekinitev (rdeča) in meni (bela). Ne uporabljam jih (vas to opomni na brezglavni Nokia N9?).

Aplikacija "dzSoft DzLock" omogoča različne načine za (ne) zaklepanje telefona. Senzor za bližino dvakrat dotaknite, senzor zajema 3 sekunde - primeri. Lahko (ne) zaklenete kadarkoli, od
kjerkoli.

Pozivam ljudi, ki porabijo dober denar za pametne telefone, da bi dobili dobro vrnitev na svojo naložbo (ROI) z uporabo programske opreme, ki prinaša moč svoje naprave.

Ali res uporabljate ta pametni telefon?

Torej, veste, zakaj me Symbian ima po Jugularju, in se ne pritožujem!

Če menite, da "nekaj manjka", prosim, natančno obrazložite!

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here