Zakaj držim Samsung Jet

Danes sem že med izmenjavo nekaj SMS-ov z brymom, ki je eden od naših uradnih sodelavcev na MobilityNigeria, omenil, da iščem, da obdržim Samsung S8003 Jet, ki ga je ekipa Mobility Nigeria pregledala nedavno. To je očitno prišlo kot presenečenje zanj, ker je odgovoril: " Želite uporabiti Jet brez fizične tipkovnice? "

Brym me jasno pozna: jaz sem vse QWERTY - že toliko let, do sedaj, je bil fizični QWERTY ali propad.

Moj prvi poskus uporabe tipkovnice na zaslonu QWERTY ni uspel približno 15 minut po pobiranju naprave. To je bil Samsung i900 Omnia. Dala sem tudi Nokia 5800 XpressMusic poskus. Čeprav je bila dosti boljša izkušnja kot Omnia, še vedno ni bilo nič.

Z zgodovino pametnih telefonov, kot so Nokia 9210, Nokia 9500, Nokia E61, Palm Treo 700P, Nokia E90 in Sony Ericsson X1, med drugim tudi to, kar me vleče iz mojega območja udobja v svet ne-pametnega telefona in zaslonska QWERTY tipkovnica?

Zaslonska tipkovnica Samsung Jet
V enem stavku:

Samsung Jet je edini ne-pametni telefon, ki sem ga kdaj uporabljal brez manjkajočih funkcij pametnega telefona, ima enega od najbolj čudovitih, najbolj občutljivih zaslonov na mobilnih napravah (razen če vam ni povedano, ne boste vedeli, da zaslon ni kapacitiven), in je edina naprava na dotik z zaslonsko QWERTY tipkovnico, ki je delala za mene do datuma.

To je zapleten, vendar ga bom zlomil čim bolj.

1. Zaslon je čudovit. Na 480 × 800 slikovnih pik ima osupljiv zaslon AMOLED najboljšo ločljivost. Samo da bi pokazali, da je to ne le jaz, vsakdo, ki je vzel več časa, da preuči telefon, je komentiral zaslone, čeprav se ne zavedajo svojih tehničnih specifikacij.

Nimam naredil nobene primerjave z zasloni iPhone ali Nokia N97, vendar Eldar Mutazin trdi, da prikazovalnik Samsung Jet "zmaga v primerjavi z napravami Nokia N97 in Apple iPhone."

Glavni meni Samsung Jet
2. Zaslon je odziven. Je odziven kot kapacitivni zaslon, z dodatnimi ugodnostmi, ki jih uporabnik lahko uporabi z vsem, kar je za interakcijo z njim - golim prstom, pisalom, svinčnikom, prstom z rokavico ali trdim predmetom. Kapacitivni prikazi trpijo, da jih ni mogoče uporabiti s čim drugim, razen golim prstom (in Bog vam pomaga, če so prsti suhi!).

Prav tako se glasi: Fuchsia je nov operacijski sistem za pametne telefone in IoT

3. Zaslon QWERTY tipkovnica je vrhunska. To je edina navidezna QWERTY tipkovnica, ki sem jo lahko vnesla z minimalnimi težavami. Ne glede na moje velike prste, ugotovim, da lahko na tipkovnici vnesem precej dolga besedila (e-poštna sporočila in komentarje na blog). Dobro izvedena haptic-feedback tudi pomaga, da je tipkanje izkušnje dober.

Seveda sem vsake toliko časa napačno tipkal, kot sem storil tudi na vsaki strojni tipkovnici, ki sem jo kdaj uporabila. Toda stopnja napak je tako nizka, da je navidezna tipkovnica Jet prijetno presenečenje.

4. E-pošta. Vgrajen e-poštni odjemalec in aplikacija Exchange ActiveSync. Med tema dvema je upravljanje e-pošte dobro in na voljo PUSH e-pošta (pa tudi stiki in sinhronizacija koledarja)

5. Odličen spletni brskalnik. Spletni brskalnik Samsung's Delphin je zelo dober - tako kot Nokia-jev spletni brskalnik S60 in v nekaterih pogledih bolje. Dodal je še dodaten bonus, ki ni tako počasen kot spletni splet S60. Obstaja polna podpora za bliskavico in javascript, več strani (do 5), zoom z enim prstom in funkcija blokiranja oglasov.

Samsungovi brskalnik Dolphin je boljši od vgrajenega brskalnika Android, boljši od Netfronta in skoraj tako dober kot Opera Mobile (blaži Opera Mobile v podporo flash) in iPhone Safari.

Delphin vam omogoča tudi shranjevanje slik, pošiljanje trenutnega URL-ja kot SMS-a ali e-pošte, vgrajen bralnik RSS, podpira nalaganje datotek in varno brskanje. Lahko pokličem meni, da odprete nova okna s preprostim dotikom gumba.

6. Muli-naloge. Ta dejavnik je močan pri tem, da je to zamenjava pametnega telefona zame. Celo java aplikacije več nalog. Vendar pa je Samsung onemogočil zagon obeh brskalnikov in kamere hkrati. Poišči me.

7. Celovit nabor funkcij. Jet ima zelo obsežen nabor funkcij (večina dela tako dobro, da je potreba po aplikacijah tretje osebe minimizirana). Funkcija, ki je nastavljena na Jet, me spominja na to, da so bili telefoni Ericsson včasih resnično vredni.

Prav tako se glasi: Napovedano BlackBerry OS 7, starejše naprave niso podprte

Poleg dodatne funkcionalnosti so tudi majhni dodatki tu in tam, ki povečujejo uporabnost in uporabnost (Symbian in podjetje se lahko naučita nekaj ali dveh iz Samsung in Apple o uporabniškem vmesniku).

Tukaj je hiter pregled nekaterih funkcij, ki morda niso bili omenjeni v prejšnjih pregledih na tej spletni strani:

Uporabniški vmesnik je dosleden in ima čudovite učinke prehoda (ki ga lahko izklopite, če želite). Vsi meniji so prijazni do prsta, čeprav lahko precej uporabljate tudi pisalo ali vse, kar želite.

V telefonskem imeniku, spletnem brskalniku, e-pošti, SMS-jih, menijih, et al. Funkcionalnost zvočnih tipk je prilagojena kateremu koli meniju ali aplikaciji, ki jo uporabljate, tako da se tipke uporabljajo za pomikanje po menijih, brskalniku, stiku; in se uporabljajo tudi za prilagajanje ravni zvoka v predvajalniku glasbe in drugih menijih.

Predvajalnik glasbe se samodejno sinhronizira s programom Windows Media Player, ko je telefon povezan z računalnikom, podatki o albumu in datoteki pa se natisnejo tudi natančno. Datoteke lahko sinhronizirate z notranjimi ali snemljivimi spomini.

Jet ima tudi funkcijo bliskovnega pogona - in tako vgrajeni 2 GB diska in pomnilniške kartice je prepoznal računalnik in se lahko uporablja za shranjevanje datotek. Prenos datotek Bluetooth omogoča shranjevanje dohodnih datotek v notranji ali prenosni pomnilnik.

Prav tako športno polnjenje USB, 3, 5-milimetrski avdio priključek, TV-out funkcionalnost, A2DP Bluetooth in vgrajen blokiranje klicev, ki mi omogoča, da številke na seznamu zavrnjenih klicev.

Ko je zaslon zaklenjen, lahko s funkcijo za odklepanje kretnic začnete z zagonom aplikacij in klicem prednastavljenih številk iz stanja pripravljenosti, tako da s prstom očistite dodeljeno abecedo.

Kakovost klica je dobra, Samsung Jet pa dobro drži šibke signale, še posebej področja šibkega 3G signala. Presenetljivo, nisem se moral skrbeti za življenjsko dobo baterije, ob upoštevanju procesorja 800 Mhz, živahnega 3, 1-palčnega zaslona in vedno aktivne 3G povezave.

Obstaja tudi lažna funkcija klicev v tistih časih, ko ta neumni sosed ali kolega ne bo nakazal in odšel. Če hočem, lahko celo zabeležim glas moje matere, da se predvaja, ko pride ponaredek, zato moj lažni pogovor zveni bolj prepričljivo.

Preberite tudi: Hitrejše nadgradnje programske opreme z aplikacijo Infinix Phone Update

Zvočnik Jet se samodejno vklopi, ko se premaknete stran od glave in med klicem postavite na ravno ploščad. Če pride klic v slabem trenutku, preprosto obrnem telefon na obraz, da izklopim zvonjenje.

Zvočnik je boljši od tistega, ki ga najdete na številnih napravah, ki so osredotočene na medije, vključno z napravami Nokia 5800 XpressMusic in iPhone 3GS, in tako dobro, kot je na voljo v telefonu Nokia N95.

Meni je prilagodljiv: elemente je mogoče premikati in urejevati za uporabnikovo udobje: preprosto tapnite ikono oranžne barve v zgornjem desnem kotu menija in ponovno uredite, nato znova tapnite in končate.

Potrebujete GPS? Jet dodaja A-GPS, ki deluje z vnaprej nameščenimi Google Zemljevidi, čeprav mislim, da je Google Maps omejen tukaj v Nigeriji. Garmap in Ovi Zemljevidi so podrobneje daleč. Vgrajeni GPS deluje tudi z vnaprej nameščeno navigacijsko aplikacijo Route66 (ki je v nigerijskem okolju precej neuporabna).

Ta članek ni celovit pregled, zato nisem podrobno opisal vseh funkcij, ki so na voljo na telefonu, ampak če je Samsung Jet kakršenkoli indikator smeri, da bo Samsungovi mobilni OS Bada šel, bodo naprave Bada postale zadetek .

Upoštevajte tudi, da ima Jet svoje omejitve, kot je bilo v prejšnjih pregledih podrobno opisano v naši ekipi, vendar vrednost, ki jo prinaša, tako prevlada nad temi negativi zame, da tukaj ni nobenega boja, da bi ga označili za izjemno napravo.

Preprosto povedano, je Jet značilen in veselje za uporabo. Konec dneva, to je tisto, kar je za mene sklenilo posel. Zagotovo bom ohranil Samsung S8003 Jet. Prodaja je zaprta.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here