Kdo mi je ukradel geslo?

Prepričan sem, da bi lahko rekel kakšen smešen naslov je to. No, samo počakaj. Ste že kdaj zabavali zabavne in včasih dražilne sporočila na Twitterju, Facebooku in celo vašemu e-poštnemu sporočilu od prijatelja? Vsebina sporočil je včasih všeč "Živijo, nekdo govori grozne stvari o tebi ..." Potem vidite nekaj čudnih povezav za klik.

In ko poveste svojemu prijatelju o tem, on / ona zanika pošiljanje takih sporočil vsem. Mnogokrat se ta sporočila pošljejo vsem na seznamu prijateljev. Preprosto: prijateljev račun Twitter / Facebook je bil ogrožen (vdrl).

Vaš račun je lahko ogrožen na več načinov in eden od najlažjih načinov je z geslom, ki ste ga izbrali. Prejšnji teden je bil ogrožen strežnik baz podatkov Yahoo in čez 400.000 gesel uporabnikov je bil prilepen na internetu. Spodaj je prikazana analiza zgornjih gesel, ki jih uporabljajo naročniki Yahoo kot prilepljene na spletu:

S / N Uporabljeno geslo Število računov s tem geslom
1 123456 1, 666
2 geslo 780
3 dobrodošli 436
4 ninja 333
5 abc123 250
6 123456789 222
7 12345678 208
8 sonce 205

Vir: //eset.se

To se morda zdi resnično nezaslišano, vendar je možno, da je vaše geslo enako preprosto kot te. Prav tako je običajno, da ljudje kot gesla uporabljajo svoje ime, ime zakonca, datum rojstva, ime družinskega člana, tip avtomobila, najljubši igralec, najljubšo barvo in imena hišnih ljubljenčkov, vendar je to tako RISKY . Vsakdo, ki namerava vdreti v vaš račun facebook, poštni nabiralnik, račun za spletno bančništvo, bo verjetno najprej poskusil nekaj teh splošnih gesel in večkrat bo uspešen pri njem.

Prav tako se glasi: Zbogom Beta: BBM za Windows Phone dobi v1.01

Zdaj, kako naj izberem dobro geslo? Dobro vprašanje, ki ga boste vprašali. Ni pravilnega ali napačnega načina izbire dobrih gesel. Vendar je pomembno, da vaše geslo ni tako poceni kot zgoraj in tudi ni preveč težko, da se spomnite. Pred časom sem se naučil preproste poti in mislim, da vam bo to koristno tudi.

Koraki k izbiri dobrega gesla

  1. Izberite naključno besedo ali zaporedje besed, ki jih lahko enostavno zapomniš. Npr. Najljubša otroška pesem / pesem - "Mračna zvezda, kako se sprašujem, kaj si".
  2. Izberi prvo črko (lahko katera koli črka) vsake besede v frazi - ttlshiwwya
  3. Dodajte številke naključno v novo geslo -1ttlshiwwya2
  4. Zamenjajte novo geslo v zgornjih in spodnjih oknih, kot želite -1TtlShiWwyA2
  5. Dodajanje simbolov in ločil, da bi bilo težje -1TtlShi # WwyA2 *
  6. In tam ga imate; vaše novo geslo je 1TtlShi # WwyA2 *

To geslo je vsekakor težko, da se zlomi in je zelo enostavno izbrati. Ko poskusite to geslo dva do trikrat, se bo v pomnilnik. To preprosto metodo lahko uporabite za izbiro gesel za druge račune tako, da preprosto spremenite črko, ki ste jo izbrali v vsaki besedni besedi (prva, srednja, zadnja pismo). Pomembno je, da NE uporabljate istega gesla za več računov in jih ne napišete ali ne držite v svojem sistemu iz katerega koli razloga. Zagotovite tudi, da vaše geslo vsebuje najmanj osem znakov in poskusite spremeniti vsako geslo po 30 do 60 dneh uporabe.

Prav tako se glasi: Sony Ericsson T230 - Proračun sladkarije

To je lahko za nekatere ljudi res preprosto, vendar vam lahko zagotovim, da je lahko zelo koristno za druge. Upoštevajte, da je geslo, ustvarjeno v zgornjem primeru, samo za ilustracijo SAMO.

Ostanite varni ... na internetu.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here