Kdo točno zasluži denar na Android OS?

Rezultati četrtletja (Q1) za leto 2015 kažejo, da ima Apple na trgu pametne dobičke na ključavnici. 92%. Po mnenju The Wall Street Journala je Apple v prvem četrtletju leta 2015 zabeležil 92% vseh dobičkov v industriji pametnih telefonov. Z drugimi besedami, proizvajalci Android in drugi delijo le 8% dobička industrije. Vsi ti proizvajalci? Kdo dejansko zasluži denar na Android OS?

Če moja grozna matematika ni tako grozljiva, kot mislim, da to pomeni, da preostalih 8% dobička na trgu pametnih telefonov deli Samsung, LG, Sony, TECNO, Infinix, Pliris Mobile, Asus, OnePlus, Xiaomi, BlackBerry, Micromax, Microsoft, Alcatel, BLU, Yezz, Huawei, Lenovo, Lava, Gionee, HTC, Acer in številne druge blagovne znamke pametnih telefonov, razpršene po vsem svetu. Mimogrede, veliko tistih na tem seznamu poroča o izgubah.

Naj natancneje natisnem sliko:

  • IOS z 13, 8-odstotnim tržnim deležem predstavlja 92% dobička
  • Android z 78-odstotnim tržnim deležem predstavlja 8% dobička
  • Ostali ... Ah, dobro

Mindboggling položaj. Seveda nekatere od blagovnih znamk s sistemom Android delujejo z izgubo, mnoge pa so tako velike, da so marže tako velike.

  • Torej, nihče ne ustvarja dobička iz operacijskega sistema Windows Phone.
  • Nihče ne ustvarja dobička od Firefoxa.
  • Nihče ne ustvarja dobička iz Sailfish.

Veliko Android blagovnih znamk se borijo in vračajo izgube. Samsung je bil plakat za operacijski sistem Android OS, vendar so se v zadnjem času celo vrnili tudi njegovi donosi. Morda bi, če bi postavili vprašanje, kdo točno zasluži denar na Androidu (tone denarja, to je), bi bil edini odgovor "Google".

Preberite tudi: Ta aplikacija vam omogoča, da naložite čas zvoka s fotoaparatom telefona

Kot sem rekel v oktobru 2014, je morda iOS edina izvedljiva platforma za pametne telefone. Kdo bo to dokazal narobe?

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here