Kje so vaši foto albumi?

Kot otrok, ki odrašča v mestu Lagos, so bili fizični foto albumi rave. Bili so fascinantni. Kot najstnica se spomnim, da sem preživel stare albume svojih staršev nazaj, ko so bili samski. Da; tiste albume, polne črno-bele slike z očetom v hrbtnih 70-ih hlačah s hrbtom in mamo v svojih mini krilih in čevlji z visokimi potegavščinami, ki so bili dovolj težki, da bi jih lahko uporabili kot majico (kakšne so te čevlje spet pozvane?).

Oče je bil oklepaj in skoraj vedno imel funkcionalno kamero v hiši. Od njega sem se naučil, kako naložiti 35-milimetrske filme v kamere, ustreliti in nato uporabiti filmski roll v foto-studio za razvoj.

Ker so črno-bele slike prinesle polno barvne posnetke, so postali še bolj zanimivi fotografski albumi. Obstajale so slike vsega - slovesno poimenovanje otrok, praznovanje rojstnega dne in občasno izlet na plažo. Vse te slike so bile pogosto čedno in ponosno postavljene v enega ali več albumov in so bile na voljo za goste, da bi prečkali. Vendar pa je v zadnjih nekaj letih socialnih medijev dobesedno spremenila sliko. Tako kot vsa ostala strojna oprema, album s trdim platiščem izgine. Z veliko ljudi, ki veliko digitalnih fotoaparatov in mobilnih fotoaparatov vzamejo, večina slik, ki se nikoli ne natisnejo, fizični foto album umira.

Digitalni albumi

Za veliko ljudi so njihovi albumi na spletu - Facebook, Instagram, Picassa in podobno. Te dni vam ni potrebno obiskati prijateljevega doma, da bi imeli dostop do svojih foto albumov. Obiščite njihove strani s Facebookom ali Pinterestom. Osebno imam več let digitalnih fotografij, shranjenih na mojem zunanjem trdem disku. Tam je moj album. Večino tega. Še vedno imam nekaj fizičnih albumov iz predsocialne dobe. Toda poleg teh se ne spomnim, ko sem nazadnje kupil foto album.

Preberite tudi: mi-Tribe A500 pregled: vsestranski proračun pametni telefon

Če imate digitalni album - v spletu ali brez povezave, kako zabavate prijatelje in obiskovalce, ko pridejo na obisk? Kaj pa priključitev trdega diska na DVD predvajalnik prek USB-ja, da jih lahko preklopite na zaslonu televizorja? Razmišljam o tem, toda to pomeni, da moram presejati svojo zbirko slik, da ugotovim, kdo bo naredil za dobro predstavitev družini in prijateljem. Če imate svoje albume na eni od spletnih platform za fotografije, bi morali imeti možnost, da naredite nekaj podobnega in svoje goste uživajo na velikem zaslonu televizorja.

Prosim? Kje so vaši foto albumi in kako jih delite?

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here