Kdaj je prav, da začnete izpostavljati svojega otroka do mobilnega računalništva?

Mobilni računalništvo je odlično za izobraževalne in zabavne namene. Za otroke je tablični računalnik nov računalnik. Z internetno povezavo je močno orodje.

Moji otroci imajo prijatelje, ki ostajajo v stiku z njimi in vedno govorijo o gledanju animiranih filmov in opravljanju nalog na njihovem iPadu. Včeraj je eden od prijateljev mojega sina v ZDA ponudil, da mu pomagajo pri nastavitvi računa za Cartoon Network in zahtevajo njegov e-poštni račun.

Seveda so moji otroci imeli že pred enim letom lastne e-poštne račune, kar je bilo brez težav. Vendar jih zdaj ne uporabljajo veliko. Imam vtis, da imajo vsakič dostop do osebne naprave, tehnologijo bodo več uporabljali in hitreje se bodo naučili.

Moji otroci že vedo, kako uporabljati Google za svoje delo na domu. Ali pa uporabljajo domači računalnik ali visokokakovostno tableto od mame ali očeta. Slišal sem jih vokalistično željo, da bi imeli svoje. Hočejo večjo svobodo.

Toda potem obstajajo tveganja - Wild Wild West, da me internet straši kot starš. Moj sin je le deset. Njegova sestra je osem. Seveda je treba, če so podane osebne naprave, določiti nekatera pravila o tem, kdaj jih bodo uporabili, ali pa bo tudi trpelo šolsko delo.

Hočem, da so ti otroci čim hitrejši in udobni v današnjem svetu tehnologije. V tem novem svetu ne bodo odraščali prikrajšani, če mi to lahko pomagam. Vendar starševstvo je občutljiva naloga z veliko odgovornostjo.

Prav tako se glasi: Windows Phone je najtežji operacijski sistem za crack - beli hacker

Imaš otroke? Kako hitro ste jih izpostavili mobilni tehnologiji, zlasti tabletam in mobilnem internetu? Kako ravnate z zadevnimi vprašanji?

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here