Ko je nevednost Bliss

Vsakič, ko mislim, da napredujemo v telekomunikacijskem sektorju (predvsem mobilna tehnologija), stvari še naprej vztrajajo, da bi potrdili, da se ni veliko spremenilo.

Nekaj ​​tednov nazaj v Zainu je bil opomnik, da še nismo iz temne dobe. Rekli so mi, da bi, če bi dobil kartico za polno internetno podatkovno povezavo, imela samo dostop do WAP, naj uporabim SIM na pametnem telefonu namesto na USB modemu. Nič, kar sem rekel, bi lahko odvračal operaterje.

Tisti dan, se jim je izkazalo, da nimajo pravice dostopa do polnega interneta prek Zain SIM-a na pametnem telefonu.

Spominjam se, da nekoga pošljem v Gloworld pri Opebi, da bi SIM kartico Glo aktivirala za storitve GPRS in 3G pred meseci. Zahteval sem aktivacijo GPRS po telefonu in mi je bilo rečeno, da bo to storjeno v 48 urah. Seveda se to nikoli ni zgodilo, zato sem moral nekoga poslati.

Vendar smo dobili šok v naših življenjih, ko je dama za pomoč strankam, ki se je udeležila mojega odziva, povedala in vztrajala, da Sony Ericsson P990i, ki je bil na SIM, ni bil naprava 3G! Toda P990i je naprava 3G.

To me je spomnilo na znanca, ki je nekaj let nazaj odšel na isti Gloworld, da je njegov telefon Sony Ericsson P910 konfiguriral za Glo GPRS, vendar je bilo povedano, da pametni telefon ne bi deloval z Glo GPRS. Vzel sem telefon in ga nastavil in brskal po 10 minutah!

Prav tako me opominja na klic, ki sem ga na storitev Glo kupil nazaj, ko sem kot primarni telefon uporabljal Nokia 9500 Communicator. Na liniji Glo sem aktiviral faksiranje. Osebni skrbnik, s katerim sem se pogovarjal, me je vprašal, kako sem svoj računalnik priključil na računalnik za pošiljanje in prejemanje faksa. Ko sem ji povedal, da sem poslala in prejel faks neposredno na 9500, je odgovorila: "To ni mogoče". Nič sem rekel, da sem jo prepričal, čeprav sem prejela in poslala nekaj faksov neposredno na tej napravi. Toda 9500 je bil zasnovan za to. Tega nisem moral niti popraviti; poslala in prejel fakse naravnost iz škatle.

Prav tako se glasi: Bosch X-Spect vam pove, kaj nosite in kakšno je obarvan

Kakšna je ta neznana neznanka, ki prežema storitve skrbi za stranke naših telekomunikacijskih operaterjev? Imam tudi zgodbe o osebah MTN, Celtel in Starcomms.

Iskreno, ta splošno nepoznavanje njihove industrije s strani služb za stranke je sramotno in neprosojno. Zdi se, da ti operaterji nimajo sredstev za usposabljanje in redno vzdržujejo svoje službe za skrb za stranke.

Čas Netxa, ki vam ga častnik za stranke pove nekaj, se prepričajte, da ga vzamete s ščepcem soli. Po vsej verjetnosti nesrečni fant ali gal ni vedel, o čem se sprašujete.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here