Kaj mora Nokia popraviti - takoj!

Že leta uporabljam Nokias. Z leti sem uporabil veliko število Nokij. Kot takšen sem bil zvest uporabnik tega proizvajalca, kar pomeni tudi, da vem o trendih z družbo Nokia.

Ampak hitro se naveličam nad tem, kar se zdi kot nesposobnost ali nepripravljenost Nokia s časom. Prav, se malo spreminjajo, vendar se ne uvajajo dovolj hitro. Zelo sem posebej pozoren na ponudbo High-Enda Nokia (večinoma pametne telefone), zato v tem kontekstu preberite moj del.

1. Dajte nam ustrezno RAM
Kakšna je točka nagovarjanja večopravilnosti na napravi, ko bo kmalu kmalu po tej vrstici prišlo do napake »iz pomnilnika«?

Ne govorim o kakšnem 4-letnem telefonu, toda nedavnih izdajah, kot sta 5800 XpressMusic in nenavaden flop, N96.

2. Popravite počasno delovanje S60 UI
Znano je, da je S60 dolga leta. Konkurenčne platforme so pogosto močnejše. Ali je Nokia prislužila zakleto prisego, da ne smejo odobriti ustreznih procesorjev za svoje naprave?

N97 je na primer že zastarela pred izdajo s 3-letnim procesorjem. Primerjaj prihajajoči Samsung OmniaHD s tem in dobiš idejo: zmogljiv, varčen 600 MHz procesor na napravi S60! Predogledi se že nanašajo na čarobni vmesnik OmniaHD.

Medtem ko Nokia spi in trundles naprej, je zelo jasno, da bo prva prva črna naprava Symbian S60 v letih Samsung OmniaHD. Ali kdo stavi na kaj drugega?

Preberite tudi: LinkedIn Za BlackBerry dobi precej potreben preobrazba

3. Kaj počne Nokia s spletom?
Menim, da je protislovje, da finski fantje tržijo mobilno spletno stran na svojih napravah od Adam, vendar imajo enega od najbolj počasnih spletnih brskalnikov v svetu pametnih telefonov. Da; S60 Web, z vsemi svojimi drugimi zmožnostmi, je počasen in je lahko občasno počasen. To je lahko ali pa tudi ne za fsallout premajhnih procesorjev, za katere je večina pametnih telefonov Nokia opremljena.

Ampak karkoli že, če mi je mobilni spletni brskalnik upočasnjen, ko imam hitro povezavo 3, 5G ali WLAN, ni nenavadna.

4. Nokia razteguje svoje vire v preveč smeri.
Da; to ima svoje prednosti, saj lahko Nokia prodaja različne okuse, kar je v bistvu ena naprava različnim ljudem. Vendar ne zdi se, kot da pomaga Nokia usmeriti prave dele virov v razvoj in inovacije.

5. Prosimo, popravite "Prenos"
Prenos je aplikacija na pametnih telefonih Nokia, ki naj bi služila kot shranjevanje aplikacij. Uporabljam besedo "domnevno", ker "prenos" preprosto ne deluje. Plus, je zelo neprijazno za uporabnika.

Nokia je imela leta, da to izboljša, vendar nikoli ni. Nato se je Apple pridružil in delal čudeže s trgovino z aplikacijami. V redu, Nokia, vam bomo odpustili, če boste Apple ponovno kopirali na tem. Samo delaj.

6. Uporabniški vmesnik S60 5. izdaja je neskladen
Če želite kopirati, prosimo, kopirajte pravilno. Nokia S60 5. izdaja je rahlo izboljšanje svoje starejše sestre, vendar, ko sem se z njim malo igral, v vmesniku najdem določene nedoslednosti.

Prav tako se glasi: utrujen od neželenih sporočil svojega operaterja? To je narediti

Na eni stopnji se enkrat dotaknite, če se premaknete na naslednjo stopnjo menija. Pri drugih se morate dvakrat dotakniti. Oprostite, toda takšne nedoslednosti lahko dezorientirate uporabnikom.

Jaz bi mislil, da bi Nokia sprejela zdaj mrtvo UIQ-jevo metodo. Tapnite za vstop. Tapnite in pridržite, da odprete meni z možnostmi. Dobro deluje.

7. Nazadnje se zdi, da je Nokia v teh dneh retro z notranjim pomnilnikom.
Starejši pametni telefoni so imeli kar 150 MB notranjega diska, številne nove ponudbe družbe Nokia pa veliko manj. Think 5800 (80mb) ali E75 (50mb za pametni telefon 2009!) In pravkar napovedan E52 (60mb!).

Kaj so fantje v razmišljanju Nokia?

Večina pametnih telefonov Nokia je zastarela pred njihovo izdajo. Pojdite na N97. Ta in druge naprave Nokia so že prešle s številnimi drugimi konkurenčnimi napravami različnih proizvajalcev, tudi pred njihovimi izpusti (premalo procesorji, zastareli uporabniški vmesniki, 3-letne specifikacije kamere, pomanjkljiv RAM in notranji pomnilnik). Ni šans!

Zdi se mi dobro, da sem končno imel svoj govor o tem. Samsung, LG, Apple in HTC parading lepo paleto naprav za usta zalivanje, in sem začel počutiti, kot da sem obtičala v kamnu s najnovejšimi napori Nokia.

Sony Ericsson je bil včasih moje drugo pristanišče klica po telefonu Nokia, vendar se očitno izvaja na 4-letni parni napravi skoraj enako kot Nokia.

V letošnjem letu se bom malo potrudil in slepil sem naslednje naprave različnih proizvajalcev in platform:

1. Palm Pre, zaženete WebOS
2. Samsung i7500, ki ima Android
3. Apple iPhone 3G, ki uporablja Mac OS X
4. HTC Touch Pro, ki teče WinMo
5. Karkoli drugega ulov moje fancy

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here