Kaj je Nokia morala odpraviti pred dvema letoma

7. maja 2009 sem objavil članek z naslovom Kaj mora odpraviti Nokia. Presenečen sem, da je že dve leti. Kakorkoli že, dve leti sta dovolj za pregled predmetov, ki sem jih navedel, in drugih stvari, ki sem jih omenil v tem članku.

Ustrezno RAM
Ne morem govoriti za starejše naprave 3. in 5. izdaje, ker jih nisem uporabljal v določenem času, vendar se zdi, da sedanji pridelek Symbian 3 ima v glavnem dovolj RAM-a. Tako N8 kot tudi E7 imata do 10 aplikacij (in v nekaterih primerih še več), ne da bi zlomili znoj.

Napake "iz pomnilnika" so zdaj redki pojav.

UI Slabost
Še enkrat, S60 je odšel in Symbian3 teče gladko v večjem delu. Seveda najnovejšega pridelka Symbian naprav ne moremo več opisati kot počasne.

Spletni brskalnik
To je eno od področij, na katerih je Nokia nožno vlečena. Tudi RIM je premagal Nokia z novim, boljšim brskalnikom. Novi brskalnik Nokia je pripravljen, vendar ni na voljo na nobeni proizvodni napravi. Brskalnik bo dostavljen s posodobitvijo Symbian Anna - in ta posodobitev ne bo prišla prezgodaj.

Nokia razteguje svoje vire v preveč smeri
Ne zdi se, da se bo to nekaj časa spremenilo. Obstaja Symbian na poti ven, vendar še vedno 150million od tistih za ladjo in podporo, tam je Windowsphone na poti v, obstaja MeeGo za raziskovalne / eksperimentalne namene, in potem je S40 za lowend naprave.

Morda je to breme, da je največji svetovni proizvajalec mobilnih telefonov.

Aplikacija »Prenos«
Uporabniki pametnih telefonov, ki so pred kratkim prišli, morda nimajo pojma, kaj je všeč aplikacija »Prenos« na napravah Nokia / Symbian. No, prva inkarnacija Ovi Store je bila. Verjemite mi, večinoma ni delovalo.

Prav tako se glasi: posodobitev Android 4.0.4 prinaša izboljšane rezultate benchmarka HTC One X

K sreči je bil fiksiran in se še vedno izboljšuje s trgovino Ovi, ki večinoma dobro deluje, minus nekaj nigglov. Danes trgovina Ovi snema več kot 5 milijonov prenosov na dan. Kudos!

Uporabniški vmesnik S60 5. izdaja
Jaz sem velik oboževalec družbe Nokia, vendar sem tudi eden največjih kritikov. Od tam, kjer sem stala leta 2009, je bila S60 5. izdaja tako prav, da ne bi kupovala ali uporabljala naprave, ki teče na tej platformi. Preprosto sem bojkotiral to celotno paleto naprav Nokia in uporabljal pametne telefone drugih proizvajalcev.

No, uporabniški vmesnik S60 5th Edition ni bil natančno določen, vendar ga je nadomestil Symbian3, ki je veliko, veliko boljši in zelo uporaben. Želim samo, da bi Nokia preprosto prenehala proizvajati naprave, ki vodijo 5. izdajo. Kaj je smisel? Vidite, ljudje, ki ne vedo bolje, bi kupili naprave 5. izdaje in samo ugotovili, da je Symbian zanič - ne vedo, da obstaja nekaj boljšega.

Notranji pomnilnik
Nokia je na tem področju pospešila svojo igro in svojim dobaviteljem pošilja ustrezen (in v mnogih primerih tudi več kot ustrezen) notranji pomnilnik.

Sklepi
Vidimo, da je poleg brskalnika Nokia rešila večino težav s platformo Symbian. Plus, tako kot trenutno Symbian3, so tisti, ki so pregledali Nokia C7 Astound (ki imajo prednamensko firmware), prisežejo, da je Symbian3 občutek neprijetnega. To kaže, da je Symbian Anna lahko točno to, kar je naročil zdravnik.

Ali bodo zgornje spremembe nenadoma obrnile pametni telefon družbe Nokia? Mislim, da ne. Veliko stvari se je spremenilo, odkar sem napisal ta članek pred dvema letoma. Preveč stvari.

Prav tako se glasi: Gionee s5.5 Review: Beauty & Power [Khene]

V razpravi po tem članku leta 2009 sem se tudi odzval na komentar z naslednjim komentarjem mojega:

... dovolite, da imam vnaprej povedano, da je Nokia na drsniku navzdol, in čeprav morda ne končajo kot Motorola (ti fantje bi se morali držati samo z oskrbo vojske in zapustiti potrošniške telefone dovolj dobro), bo Nokia izgubila pomemben tržni delež .

Kmalu bo Nokia še naprej ne bo vodilna v smislu trga. So že izgubili položaj vodje v smislu inovacij in razvoja izdelkov. Prvi je le vprašanje časa.

Nihče ne ostane na vrhu za vedno.

Sem bil prav? Da; Jaz sem bil. Drsnik navzdol se je zgodil in se še vedno dogaja. Symbian že ni več prvi operacijski sistem za pametne telefone. Nokia Symbian OS je izgubil pomemben tržni delež.

Toda če obstaja en proizvajalec s finančno in tehnično zmogljivostjo, da bi svoje načrte migracije izklopil, ne da bi postal manjši igralec, je to Nokia. Še vedno pa moramo počakati in videti, kako se vse igra.

V tem času ostajam odkrito lojalisticko podjetje Nokia in kritik, ki se je vrnil v eno.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here