Kaj je tehnološki posel / zagon?

Zakaj bi kdo vprašal takšno vprašanje? Nekdo bi mislil, da vsakdo razume, kaj je tehnično podjetje. Očitno ne. V teh dneh se zdi, da vsako podjetje, v katerem ustanovitelj uporablja prenosni računalnik, je tehnično podjetje / zagon. Izgleda, da je vsakdo, ki uporablja tehnologijo za krepitev svojega poslovanja na kakršen koli način, tehnološko podjetje. Zdi se, da je zdaj v modi, da se imenuje tech podjetje ali zagon. Ko ste na kakršenkoli način uporabljali tehnologijo za izboljšanje ali dostavo vašega blaga in storitev, lahko označite kot »tech« poslovanje / zagon.

Nekaj ​​je narobe
Toda kaj je narobe s tem konceptom. Nekaj ​​je narobe, ker skoraj vsakdo danes uporablja tehnologijo na tak ali drugačen način, da izboljša svoje poslovanje. Od zdravnikov do učiteljev do zabavljač je tehnologija povsod! Vsako podjetje postane tehnološko podjetje. Ne.

Tehnološka dejavnost po definiciji je tista, ki ponuja tehnologijo kot izdelek ali storitev. Podjetje ustvarja tehnologijo kot izdelek ali kot storitev. To je tehnološka dejavnost. Nič drugega se ne kvalificira. Microsoft je tehnološko podjetje. Apple je tehnološko podjetje. Samsung je tehnološko podjetje. Nissan je tehnološko podjetje. Web4Africa je tehnološko podjetje.

Podjetje, ki samo uporablja tehnologijo za prodajo ali obseg, ni tehnološko podjetje. Enako velja za zagon, ki samo uporablja tehnologijo. Tehnološka podjetja ustvarjajo in / ali ponujajo tehnologijo, bodisi strojno ali programsko opremo. Ne uporabljajo ga samo. Tehnologija je izdelek ali storitev, ki jo prodajajo. Ko boste naslednjič slišali, da je podjetje "tech", se vprašajte: katero tehnologijo (storitev, programska ali strojna oprema) prodaja ta družba? Če odgovor ni, to ni tehnična dejavnost. Preprosto.

Preberite tudi: Stealth Audio Player predvaja zvok iz slušalke

Toda še več je Amiss
Izguba zgornjega pojasnila je, da mnogi tako imenovani "tech" blogi pišejo zgodbe o podjetjih in zagonskih podjetjih, ki niso dejansko "tech". Večina podjetij in zagonskih podjetij, ki jih mnogi "tech blogi" oglašujejo kot "tech" podjetja, sploh niso tehnološka podjetja. Ne z dolgim ​​raztezkom. Nekateri so zabavne dejavnosti. Nekatere so spletne trgovine. Ta podjetja uporabljajo tehnologijo za ustvarjanje, obdelavo ali prodajo, vendar ne prodajajo tehnologije. Niso tehnološka podjetja. Podobno nekateri "tech" blogi komaj prijavijo ali objavijo kaj o techu.

Glej? Oglejte si, kako se slika takoj spremeni? Tehniški ekosistem v Nigeriji je dejansko veliko manjši, kot ste verjetno mislili, da je. Veliko podjetij in podjetij, ki so označena kot tehnološka podjetja in se tako oglašujejo povsod, kjer se obračamo, sploh niso tehnološka podjetja. Kaj nam je potem ostalo? Samo peščica podjetij, ki se lahko imenujejo "tech". Malo peščica.

V današnji dobi ni nujno biti "tehnološki" posel. Lastniki podjetij, blogerji in novinarji morajo to razvrstiti in ustaviti ljudi z zmede. Podjetje, ki uporablja tehnologijo za prodajo zabave, ni tehnološko podjetje. Podjetje, ki vodi spletno trgovino, ki prodaja čevlje, torbe, hrano in oblačila, ni tehnološko podjetje. To so vsa veljavna podjetja in s tem ni nič narobe. Prav tako ni nič narobe v dejstvu, da so uporabniki tehnologije, kot vsi ostali. Vendar, da jih imenujemo tehnološka podjetja? Prosim, rezerviraj mi sranje.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here