Kaj je problem Nokia z RAM-om?

Kaj je problem z družbo Nokia in RAM? Kateri čarovnik je tam inženirje zamaskiral, tako da so obsojeni na večno ne zagotavljajo dovolj RAM-a svojim pametnim telefonom? Ok, nekateri od njih dajo dovolj RAM-a, vendar je znova in znova Nokia nenehno pomešal pametne telefone, ki so bili v večji meri le v teoriji.

Ta nepopustljiv greh je bil storjen z N97 - bilo je / je šokantno, da vodilni model, kot je N97, ima samo 46 MB RAM-a, ki ostane takoj po zagonu.

5800 ima 53 MB. 5530 ima enako količino. Zdaj tako 5230 kot X6 prihajajo s čudovito 50MB. Tukaj je odlomek iz pregleda Ewan Spence o X6 več na All About Symbian:

Kar pomeni, da se moram spraševati, zakaj je Nokia izpustil X6 iz Finske v državo, v kateri je - skoraj ni mogoče preklicati. Količina prostega RAM-a po zagonu telefona (manj kot 45 MB, s polnim naloženim glasbenim predvajalnikom, nato pa zgrabi 20 MB tega zase) je še manj kot na N97, zato se aplikacije zaprejo, ko se odprejo druge, spremembe zaslona in animacije so počasne in počasi aktivirajo ... vendar to ni najslabši del. Glasbeni predvajalnik je buggy, počasi in (oba Steve in jaz sem precej prepričani, da) je v tej ključni aplikaciji za telefon prišlo do pomnilnika.

Ali nihče ni preizkusil tega? Ali niso nikoli mislili, da bi poskušali predvajati glasbo v ozadju med brskanjem po nekaterih fotografijah? Ali pa greste na spletno stran s spletnim brskalnikom hkrati s poslušanjem nekaterih Steeleye Span? Neugodno mi je, da se bojim, da bi vse ostale na X6 med poslušanjem glasbe, ker bi se lahko zrušil in potreboval cikel moči, da bi ponovno delal.

Če mislite, da je Nokia večkrat ponovil to napako in da so še vedno pametni telefoni z neverjetno nizko raven RAM-a, je samo ... noro.

Prav tako se glasi: Nokia N9 Video Hands-on

To je skoraj tako, kot da nihče ne preizkuša nekaterih teh stvari v resničnih življenjskih situacijah, preden jih potisne ven.

Že v lanskem mesecu je Yomi to obravnaval v svojem članku: Kaj mora Nokia popraviti - takoj, ko je omenil 5800 in drugo vodilo, N96. Ne bomo niti poskušali začeti o drugih vprašanjih, ki so bila izpostavljena v tem članku. Nokia se zdi, da se večina od njih ne zanima.

Zakaj Nokia noče odpraviti teh in drugih težav s svojimi pametnimi telefoni enkrat za vselej? Ali lahko kdo razloži? Drugi proizvajalci, ki proizvajajo pametne telefone na isti Symbian platformi, dejansko uspevajo biti dosledni pri opremljanju svojih pametnih telefonov z obsežnimi količinami RAM-a.

Kdo nam lahko pomaga, zakaj je Nokia tako neskladna s tem?

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here