Kaj se je zgodilo z tabletami "Aakash" 35 USD?

Se spomniš tablete "Aakash", ki ga je indijska vlada obljubila pred nekaj časa? Aakash je poceni Android tablični računalnik s 7-palčnim zaslonom na dotik, procesorjem ARM 11 in 256 MB RAM-a. Druge funkcije vključujejo: dve USB vrata, dostop do Getjarja (namesto Google Play Store).

Tukaj je posodobitev projekta Aakash iz Datamation:

Projekt Aakash ni nikoli proizvedel računalnika, ki je znašal 35 dolarjev, ampak dražji, napolnjen z žuželkami in težavami. Nekaj ​​učencev je dobilo slabe, skoraj neuporabne enote, vendar pa se je celoten projekt razpadel in obljuba ni bila nikoli shranjena.

To me pripelje na temo nizkocenovnih tablet. Ali so izredno cenovno ugodne funkcionalne tablete v tem cenovnem razponu? Koliko časa lahko tableta stane pred uporabo in zmogljivostjo?

Zavedamo se številnih tabličnih računalnikov z azijskim poreklom in težav z uporabnostmi, ki jih prinašajo - pogosto ne odziva, slabe barve in kotov gledanja ter slabe baterije. Večina teh stroškov stane blizu 200 evrov. Glede na to, kako praktičen in funkcionalen bo celo 100 USD tableta, še manj pa tablični računalnik 35 USD?

Kot sem vedno trdil, da je praviloma pod določeno cenovno točko nekaj treba dati, ne glede na to, ali ponujate storitev ali izdelek.

Ne dvomim, da bo sčasoma ta tableta praktična, saj se stroški tehnologije sčasoma zmanjšujejo. Vendar pa resno dvomim, da vsak tak projekt, ki ponuja tablete v tem cenovnem razponu, predstavlja trenutno priložnost.

Vaše misli na temo?

Preberite tudi: Neverjetno statistika! 50% uporabnikov Apple je posodobilo iOS9

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here