Kaj ima nogomet z mobilnim telefonom?

Ne igram nogometa. Vsaj ne od srednje šole, ko so moji prijatelji pustili, da igram v obrambi. Sumim, da je bilo več srdite. Ali pa so me pravkar všeč. Bil sem dober pri baloning žogo, čeprav. Morda so imeli tudi spektakel. Verjetno sem igral bolj kot klovn kot kot nogometaš.

Kakorkoli že, razred zgodovine je konec. Verjeli ali ne, obstaja zelo močan skupni imenovalec med nogometom in mobilnim telefonom. Podobnosti so šokantne. Mobilni je moj svet in to vem kot zadnji del moje roke. Medtem ko ne sledim nogometu, je res težko pobegniti. V današnjih dneh je moja časovna linija polna navdušenih navijačev. Namerno se trudim, da ne sledim pogovorom, potem pa nekaj delcev zdrsne skozi razpoke. Strast, s katero navijači različnih nogometnih klubov gredo v podporo svojih klubov, je nekaj drugega.

No, enako je tukaj v mobilni napravi. Trdni jedro navijači Apple. Neprijetni navijači BlackBerry. Team Android die-hards. Nokia fanboys. Ventilatorji in fanboys. To je skupnost nogometa z mobilnim telefonom.

Kako drugače pojasnjujete, da nekdo prenaša ugoden komentar o telefonu Nokia, drugi pa se odzove, če ga vpraša, ali deluje za družbo Nokia? Kako drugače pojasnjujete, da ljudje ne morejo razumeti, da imate svoje mnenje o eni pametni platformi, ne pomeni, da morate sovražiti druge? Kako drugače pojasnjujete, da ljudje pogosto ne morejo kritizirati svoje najljubše blagovne znamke, čeprav so te kritike veljavne?

Prav tako se glasi: Greymaxx sproži tri nove aplikacije za BlackBerry in PlayBook

Da; to je nekakšen scenarij, ki se pred meni igra, ko se nogometni navijači vsiljujejo med seboj in z njimi povezani klubi zvestobe. Enako velja za mobilne tehnologije v vratu gozda. Samo nogometne klube zamenjamo z mobilnimi blagovnimi znamkami, nato pa gremo spet med seboj. Lahko je zabavno in pogosto je. Včasih je v takšnih skrajnostih, da je preprosto neumno. Ampak, kaj bi človeštvo bilo, če bi izgubili sposobnost, da smo neumni?

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here