Kaj storiti, preden se naročite na podatkovni načrt

Naročanje na podatkovni načrt v mobilnem omrežju je tako enostavno kot vnos v nekaj USSD kod ali pošiljanje besedilnega sporočila na določeno številko; prav? Napačno!

Ta objava je bila zamišljena kot posledica tega, ker sem zapravil svoj denar na določenem svetlo zelenem nigerijskem omrežju, ko je njihova internetna storitev odšla skoraj tri tedne od moje enomesečne naročnine.

Preden se naročite na ta podatkovni načrt, obstajajo nekateri dejavniki, ki jih morate upoštevati najprej. Hitro jih bom prebral.

Lokacija
Kje se nahajaš je običajno najpomembnejši dejavnik, ali se morate naročiti na podatkovni načrt v določenem omrežju ali ne.

Včasih ima lahko najmanjši pričakovani operater omrežja bolj zvezdno internetno storitev kot vaš najljubši ponudnik omrežja na vaši lokaciji.

Če želite rešiti to težavo, prosite in se posvetujte z ljudmi v in okoli vaše lokacije. Druga možnost je, da sami preskusite več omrežij, tako da dobite njihove ustrezne kartice SIM, da vidite, kaj je internetna storitev vsakega omrežja na vaši lokaciji.

Nakup načrta testa
Če želite preveriti, kateri operater omrežja ima dobro internetno storitev za vašo lokacijo, morate vedno kupiti testni načrt, ki pravi 10MB, da ugotovite, kako hitra in dosledna je internetna storitev.

To vam bo omogočilo prihranek denarja pri večji naročnini v primeru, če omrežje ne deluje, zato vam ni treba zagrabiti s crappy internetno storitvijo.

Podrobnosti o spletnih načrtih najdete na spletni strani vsake mreže.

Koliko podatkov res potrebujete?
To je tako vprašanje stroškov kot tudi vzorec uporabe interneta. Morate pogledati znesek denarja, ki ste ga pripravljeni dodeliti za uporabo interneta mesečno in kako pogosto / težko je vaša uporaba interneta. Trik je najti ravnotežje.

Preberite tudi: Spomini božiča

Potem, ko poznate svoje omejitve glede stroškov in uporabe, lahko zdaj poiščete ustrezen načrt podatkov v omrežju, ki najbolje deluje na vaši lokaciji.

Naroči se stran!
Če ste upoštevali zgornje korake, se lahko prijavite, če ste vedeli, da ste sprejeli odločitev, ki vam bo naklonjena in vam postala bolj produktivna. Ni nikakršno zagotovilo, da stvari ne bodo ponorele od časa do časa, vendar vsaj zmanjša možnosti za velika razočaranja.

Vabimo vas, da pošljete komentar, da boste lahko izmenjali izkušnje, postavili vprašanje ali dodali več informacij, da bi drugim pomagali pri pridobivanju boljših izkušenj z mobilnim internetom.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here