Dobrodošli pri nasledniku Nokia E71

Zaradi tega, da je na voljo do konca četrtletja tri leta, je Nokia v ponedeljek napovedal naslednika zelo priljubljenega E71 - Nokia E72.

Nokia E72 nadaljuje tradicijo oblikovanja E71 s tipkovnico QWERTY s sladkarijami. Prav tako ima v bistvu iste programske elemente, čeprav je izboljšan - s60 tretja izdaja funkcijo paket 2. Novi fant na bloku gradi na uspeh svojega predhodnika, hkrati pa prinaša nekaj novih stvari na mizo. Nadgradnja po mojem mnenju ni nikakršna revolucionarna, temveč je dodatna.

Ta najnovejša naprava E-serije je opremljena z avtomatsko kamero z ločljivostjo 5, 0 milijona pik z LED bliskavico, nadgradnjo s fotoaparata 3, 2 milijona slikovnih pik na napravi E71.

Nokia je v središču D-blazine naprave uvedla optično tipkovnico Navi (sledilna ploščica) za bolj intuitivno in animirano pomikanje po meniju. Medtem ko je to novo za serijo Nokia E-Series, tehnologija ni nova, saj je to Samsung izvedel na nekaterih svojih napravah.

Ena od novih stvari, ki jih E72 prinese na mizo, je nekoliko presenečenje. Zdaj je vnaprej nameščena aplikacija za pomenke, imenovana Ovi klepet, ki je vključena v aplikacijo za stike. Kaj to pomeni, da lahko v meniju za stike klepetate Yahoo in GoogleTalk. To je zelo dobrodošlo, saj za klepet ne bo treba namestiti aplikacije tretje osebe.

Še eno presenečenje, da E72 vzpne na nas, je vključitev slike in video galerije serije N. Resnično sem zadovoljna s tem, saj upam, da označuje konec stare in dolgočasne galerije slik, ki so jo imeli lastniki E-serije v preteklosti.

Prav tako se glasi: Ali ste razvijalec? Pridružite se konkurenci za razvijalce aplikacij v Mobile West Africa

Sporočila Nokia je vgrajena zunaj polja, podpora za več e-poštnih računov. Zanimivo je, da obstaja življenjska licenca za sporočila Nokia na E72. Za Ovi klepet je tudi licenca za življenje.

Druge nadgradnje vključujejo digitalni kompas, vdelan v aplikacijo zemljevida, programska oprema za urejanje QuickOffice je sedaj od različice 4.3 do 5.3 s podporo za Microsoft Office 2007.

Je E72 prava nadgradnja iz enoletne in zelo uspešne E71? Medtem ko sem upal na Symbian OS, menim, da je E72 prinesel sijaj iz E71.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here