Vsi smo to vedeli: Nokia 808 PureView je zadnja Symbianova naprava

Iz poročila družbe Q4 2012 prihaja ta preprost uradni žebelj v krsto legendarnega operacijskega sistema Symbian:

Med prehodom na Windows Phone do leta 2012 smo nadaljevali s pošiljanjem naprav na osnovi Symbian. Nokia 808 PureView, naprava, ki prikazuje naše sposobnosti slikanja in je prišla na trg sredi leta 2012, je bila zadnja naprava Symbian iz družbe Nokia.

To ni velika novica. Pravzaprav sem ga pred kratkim omenil kot tak. Ampak to je novica, ki bo mnoge ljudi spominjala. Od moje prve Symbian naprave, Ericsson R380s do mojega zadnjega, Nokia 808 PureView, sem imel v lasti skupno petnajst (15) Symbian naprav, če moja matematika še ni šla na pse. In kakšen čudovit čas sem imel in te pripomočke. Eden od zapuščin Symbian je bila široka paleta oblik, ki jih poganjajo operacijski sistemi - redne tipkovnice, polni dotik, barvne tipkovnice QWERTY, komunikatorji, klametna lupina in celo modeli iger na srečo. To je v nasprotju z dolgočasno pokrajino dotičnih plošč, ki jih imamo danes. S Symbianjem ni bilo pomanjkanja raznolikosti. In približno deset let je Symbian OS odločil za pametne pokrajine pred konkurenti, kot so Palm OS, BlackBerry in Windows Mobile.

No, moja Symbian ljubezenska afera je konec. Da; konec je, vendar je bila ljubezen do konca. Tukaj je zbor iz popularne skladbe Roxettea, "It Must Have Been Love":

Verjetno je bila ljubezen, vendar je zdaj konec
Mora biti dober, vendar sem ga nekako izgubil
Verjetno je bila ljubezen, vendar je zdaj konec
Od trenutka, ko smo se dotaknili, dokler ni minilo časa

Prav tako se glasi: BlackBerry je ujel tweeting iz iPhona

RIP, Symbian OS.

PS: Če ste to zamudili, sem nedavno vprašal tudi trenutne uporabnike Symbian / Belle, če bi prešli na Lumia, saj bi jih Nokia rad imela ali bi si drugje iščejo.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here