Waymo Driverless Car bije Tesla in druge udarce

Waymo Driverless Car je napovedal mejnik v pripravah na začetek prve komercialne storitve pred koncem leta. Waymo trenutno vodi paket v številu prevoženih kilometrov na cestah, ki je ujela več kot 9 milijonov kilometrov. To je pred avtonomnimi programi vozil s strani konkurentov, kot so Tesla, Uber in GM's Cruise.

Predstavljajte si, da lahko kadar koli vozite v avtomobilu, ne da bi potrebovali vsakogar na voznikovem sedežu. No, si ne smete več zamisliti. Waymo Driverless Car je ena od teh blagovnih znamk, ki trdo delajo, in to že uresničuje.

V letu 2017 je bilo več kot 20 podjetij testiranje samovoznih avtomobilov po vsem svetu.

Šele leta 2016 je Waymo samovozna vozila prešla 2 milijona kilometrov samostojne vožnje na javnih cestah.

O Waymo brez voznika

Waymo je podjetje za razvoj lastnih tehnologij za samodejno vožnjo, njegov brezžični avtomobil pa je zasidran v steber varnosti in udobja, kot je povedal generalni direktor podjetja Waymo John Krafcik v blogski objavi v sredo, "Naši avtomobili so programirani, da so previdni in vljudni "Upajmo, da to ni samo PR.

CEO je priznal nekaj tehničnih izzivov, ki jih družba še vedno poskuša rešiti.

Waymo Driverless Car je po letih raznolike preskusne lokacije na zaprtih progah, javnih cestah in simulaciji poskušal simulirati 5 milijard kilometrov in več kot 9 milijonov kilometrov na javnih cestah v 25 mestih v Združenih državah Amerike. To je bilo potem, ko je Waymo uvedel program za jahanje aprila 2017 - javno preizkušanje načinov vožnje Waymo za ljudi, ki bi delili svoje izkušnje z avtomobilom.

Prav tako se glasi: Konga kaplja plačilo po dobavi, odpušča osebje

Waymo je hčerinsko podjetje Alphabet Inc., matične družbe Google. Družba trdi, da lastne senzorje in programska tehnologija avtomobila zaznavajo predmete, pešce, kolesarje, vozila in še več od 300 metrov s pogledom na 360 stopinj. Ti senzorji in strojna oprema prav tako izboljšajo sistem vida in vključujejo izboljšan radar in laserski lidar.

Waymo je za svoje komercialne storitve opredelil druge poslovne namene za svojo tehnologijo. Mednje spadajo ridesharing, tovornjaki in logistika ter osebni avtomobili. Druga storitev ljudem omogoča, da uporabljajo vozila za izvajanje nalog in drugih vsakodnevnih dejavnosti.

Podjetje namerava začeti svojo prvo komercialno storitev pred koncem letošnjega leta.

Sledite MobilityAreni na socialnih medijih!

Ne pozabite, da nas spremljate na Instagram, Facebook in Twitter.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here