Pazi na ta električni leteči avto, naredi korak bližje našim sanjam

Leteči avtomobili so bili predmet fantazije, dokler se spomnim. Odrasel sem branje revij s podobami konceptnih letečih avtomobilov. Vsi so bili prepričani, da bodo avtomobili leteli v prihodnosti. Nadaljeval sem se tudi ves dan. In zdaj, z uspešnim prvim poletom električnega letečega avtomobila, je svet precej bližji temu sanju o zračnem prometu.

Ta električni leteči avto je navpična vzletna plovila, kar pomeni, da se lahko vzame in pristane kot helikopter, vendar leti kot letalo. Seveda ga lahko vozi tudi na tleh, kot je avto. In ker ga napaja električna energija, je veliko bolj tiho kot sodobni avtomobili. Plus, ni emisij. To je tako zeleno, kot je.

Pred tem smo videli VTOL (vertikalne vzletne in pristajalne) letala, ki so bila razporejena predvsem v vojaških krogih. Ne, da so kdaj postali mainstream. Hawker Siddeley Harrier kraljeve oborožene sile so mi najlepši spomini na letala VTOL. Letalo je bilo razvito v šestdesetih letih in se nazadnje upokojilo pred nekaj leti.

Vendar pa so izumitelji prišli do različnih konceptov za letala VTOL, med drugim tudi avtogire in četverokotnike. Do najpomembnejšega letala VTOL v zgodovini človeka je bil helikopter, kar vsakdo pozna. To se lahko spremeni takoj, ko so avtomobili, izdelani po Liliumovem modelu, prešli na mainstream.

Lilium pravi, da lahko ta avto leti iz Londona v Pariz s polno hitrostjo in doseže največjo hitrost 300 kilometrov na uro. To je tako hitro kot dirkalni avto Formule 1.

Prav tako se glasi: Povečajte svojo intelektualno moč s WhizAppom

Oglejte si to videoposnetek prvega leta električnega letenja

Prototip, ki je uspešno letel, je dvosedežna plovila. Lilium pravi, da si prizadeva zgraditi model z 5 sedeži, ki je zasnovan za zračne taksi na zahtevo in storitve prevoza z vozili. Air Taxis, tukaj smo prišli. In če ste dovolj bogati, lahko lastite in uporabljate zasebno.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here