Pazite na USB 3.2, najnovejšo specifikacijo USB

USB-C je že dolgo veljal za univerzalni standard za vse mobilne naprave. To je enojna vrata, ki lahko praktično napolnijo vsako napravo, vključno s telefoni, prenosnimi računalniki, tabličnimi računalniki, Bluetooth zvočniki in celo Nintendo konzolami, vse prek enotnega skupnega vmesnika. Vendar pa različni dejavniki zaračunavajo zapleten proces, vključno z različnimi napetostnimi zahtevami, specifikacijami za prenos podatkov in močjo itd. To pomeni, da ni nobenega jamstva, da ko priključite nekaj v vrata USB-C, ni nobenega jamstva, da bo delovalo ravno tako, kot ste pričakovali. S tem v mislih je USB 3.0 Promoter Group, ki vključuje Microsoft, Apple, HP, Intel, Texas Instruments in druge, objavila še eno specifikacijo - specifikacijo USB 3.2.

Specifikacija USB 3.2 bo podpirala delovanje na več ravnih trakovih, ki bo v teoriji omogočilo, da naprave prenesejo več pasov podatkov hkrati. Predvideno je, da je hitrejši od USB 3.0, kar omogoča do 2 pasov od 5GBps ali dveh pasov 10GBps operacije.

Če želite uporabiti USB 3.2, potrebujete napravo, ki jo podpira. Če rečemo, da so gostiteljske in prejemne naprave združljive z USB 3.2, bodo tudi starejši USB 3.0 kabli videli hitrejše hitrosti do 2GBps. Torej, ob predpostavki, da ga proizvajalci podpirajo, bi morali še vedno videti nekaj prednosti nove specifikacije, tudi če niste pripravljeni nadgraditi svojih naprav v podporo USB 3.2.

Glede na to, da USB 3.2 ne bi smel dokončati do konca letošnjega leta, bo verjetno trajalo nekaj časa, preden bomo videli nov standard, ki se bo pojavil na napravah. Poleg tega je v septembru letos načrtovanih še več novic za dogodek USB Developer Days. Upajmo, da bomo morali na temo povedati še več, ko se dogaja ta dogodek. Toda do takrat se veselimo naprav, ki podpirajo specifikacijo USB 3.2.

Prav tako se glasi: sodišče ZDA prinaša novo odločitev za Apple proti Samsung

Vir

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here