Prepoznavanje govora mora ujeti z irisom in prstnim odtisom

Tehnologija prepoznavanja govora omogoča mobilnim uporabnikom, da interakcijo s svojimi pametnimi telefoni. Lahko je zelo uporaben v primerih, ko ne more uporabljati rok. Vendar pa je treba ujeti do tehnologij za prepoznavanje prstnih odtisov in prstnih odtisov.

Pomislite na tehnologije za prepoznavanje prstnih odtisov in irisov. Zagotavljajo način enotne identifikacije. Samo določeni prstni odtisi ali oči bodo odklenili vaš telefon. Prepoznavanje govora mora pospešiti to raven preverjanja pristnosti. Trenutno skoraj vsakdo lahko s svojim glasom nadzoruje svoj pametni telefon. Ena pogosta pritožba med uporabniki sistemov za prepoznavanje govora, kot so Google Now, Siri, Cortana in podobno, je nezmožnost usposabljanja tistih virtualnih pomočnikov, da prepoznajo le svoj glas. Z drugimi besedami, prepoznavanje glasu še vedno slabi na področju varnosti.

Ekskluzivnost prepoznavanja glasu je varnost

Hočem, da se pametni telefon odzove samo na moj glas. Samo moje. Ne vsakdo, ki je sposoben govoriti pravilno geslo. Ko prepoznavanje govora doseže to raven preverjanja pristnosti, bomo uporabili pametni telefon na drugem nivoju. Seveda si lahko predstavljam, da se to že ukvarja. Dokler je rešen, še nima resnično varnega brezplačnega mobilnega doživetja. Če imate pametni telefon zaklenjen s kodo PIN, geslom, vzorec, prstnim odtisom ali irisom, boste najprej morali roke najprej uporabiti za odklepanje, preden ga lahko vključite s svojim glasom.

Naslednje vprašanje je, kdo bo prvi zmagal to mejo? Kdo bo glasovno prepoznaven resnično varen?

Preberite tudi: Blueborne je nova varnostna napaka za pametne telefone, ki napade prek povezave Bluetooth

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here