Aplikacija za pretakanje videa za regije z nizko hitrostjo interneta

Afrika na splošno še vedno poteka v smislu IKT infrastrukture in širokopasovnega omrežja. Podjetja in nekatere vlade postopoma poskušajo vzpostaviti potrebno infrastrukturo, vendar je norma tukaj, da imamo relativno počasne internetne hitrosti, zlasti v primerjavi z razvitimi državami.

Glede na to je skupina Južnoafričanov razvila tehnologijo pretakanja videa, ki je zasnovana posebej za delo v internetnih okoljih z nizko hitrostjo, kot je naša. Prva aplikacija za izvajanje te tehnologije se imenuje Tuluntulu (beseda Zulu za »tok«), brezplačna in na voljo za telefone Apple in Android.

Kako deluje ta aplikacija?

To je zanimiv del. Pravijo, da deluje na platformi Adaptive Real-Time Internet Streaming Technology (ARTIST).

ARTIST uporablja algoritme za prilagajanje kakovosti video posnetkov do razpoložljive pasovne širine. To pomeni hitrost, s katero se video pretoki razlikujejo glede na razpoložljivo pasovno širino v času. To pomeni, da lahko prilagodite kakovost videoposnetka, ki ga gledate, odvisno od hitrosti brskanja.

Tehnologija prilagodljive stopnje ARTIST-a omogoča neuporabo medpomnilnika in zagotavlja nemoteno pretakanje videa. Samodejno prilagodi kakovost videoposnetka, s čimer zagotovi, da video tok ne bo upočasnil ali prekinil. Uporabnik lahko prilagodi kakovost videoposnetka s preprostim gumbom, podobnim količini, ki jim omogoča nadzor nad stroški lastnih podatkov.

Platformo je razvila skupina raziskovalcev in inženirjev Sveta za znanstvene in industrijske raziskave (CSIR) na Univerzi v Cape Townu, ki jo trži začetna družba Tuluntulu.

Mobilna aplikacija ponuja 10 edinstvenih "TV-kanalov" 24 ur na dan. Uporabnik plača le stroške, povezane s podatki. Nova tehnologija je spodbuda in upamo, da bo njen vpliv močno vplival na kraje, kjer je dostopna pasovna širina še vedno problem. To bo idealno za ustvarjalce vsebin in oglaševalce, saj bo relativno cenejše za uporabo te aplikacije.

Prav tako se glasi: Etisalat predstavlja EasyCliq

Eden glavnih ulovov je, da pretakanje na počasno omrežje dejansko zmanjša kakovost videoposnetka, ki ga gledate.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here