Prenos videoposnetka: nadgrajena posodobitev za Nokia 5800

Dayo in jaz sem posnet video posnetek poskuša izvedbo over-the-air firmware posodobitev telefona Nokia 5800 ExpressMusic.

»Over-the-air« (OTA) pomeni, da se posodobitev opravi na samem telefonu brez potrebe po podatkovnem kablu in računalniku. Seveda v tem slikovnem videoposnetku telefon poroča, da v tem trenutku ni posodobitev. To ni povsem res, ker smo uspeli posodobiti 5800 prek osebnega računalnika pozneje v dnevu. Več poročil z drugih mobilnih spletnih mest kaže, da je to pogosta težava pri 5800. Upamo, da jo bo Nokia kmalu rešil.

OTA posodobitev ima za posledico le 12-15 MB prenosa, v primerjavi s prenosom 124mb, ki vključuje posodobitev prek osebnega računalnika (plus možnosti za okužbe telefona med posodobitvijo za računalnik).

Video je bil posnet na Samsung i900 Omnia, in nekaj urejanja na PC.

Morali smo pretvoriti videoposnetek v 3GP format, tako da je manjši in kot tak je manj težko in cenejše, da ga lahko vsi prenesete. Pri trenutni velikosti 1, 2 MB, tudi če ste na plačljivem planu podatkov o MTN, Glo ali Zain, vam prenos ne bo več kot N180.00. Uporabniki podatkov Etisalat (brskanje po 35 kobo na kb) pa bodo nastavljeni z neverjetnim N420.00!

Tukaj je video: OTA na 5800

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here