Storitve dodane vrednosti so tukaj, da ostanete

Junija 2005 je Mobile Africa objavil članek, v katerem je gospod Tayo Ajakaye postavil vprašanja (in nekatere zelo veljavne) o kakovosti storitev z dodano vrednostjo, ki jih zagotavljajo omrežni operaterji GSM (glej: Storitve dodane vrednosti: kdo jih uporablja?

Sledil sem temu članku z dupliko, RE: Storitve z dodano vrednostjo: kdo jih uporablja ?, v katerem sem krivil argumentacijo gospoda Ajakaiya, čeprav sem se strinjal z njim, da je kakovost storitev (in še vedno potrebuje) izboljšanje kakovosti storitev.

Kdo uporablja storitve z dodano vrednostjo? Oglejmo si dve priljubljeni: mobilni internet in SMS.

Mobilni internet
Vzemimo WAP (mobilni internet): poročilo Operaove države Mobile Web za leto 2008 pravi, da je bila Nigerija druga najhitreje rastoča mobilna internetna skupnost v obravnavanem obdobju (z 1854-odstotno rastjo) in trenutno je globalno številka 12 na mobilnem internetu lestvico uporabe.

Izredno veliko število Nigerijcev mora uporabljati storitve z dodano vrednostjo. V letu 2006 je BBC poročal, da je v juliju istega leta 61% svojega mednarodnega prometa z mobilnih naprav (kar je bilo 13, 2 milijona ogledov strani samo v enem mesecu) iz Nigerije.

SMS

Ne gremo tja. Trg SMS je danes tako bogat, da ni nobene točke, ki bi beležil statistiko. TV realnost kaže, da izvajajo interaktivne oglaševalske akcije SMS, podjetja in neprofitne organizacije uporabljajo SMS obvestila, da dosežejo ciljno ciljno skupino, in že obstajajo interaktivne aplikacije SMS, ki se uporabljajo na primer v bančnih, finančnih in gostiteljskih storitvah.

Neverjetno ogromno število Nigerijcev že več let uporablja storitve z dodano vrednostjo.

Prav tako se glasi: Belle On The Nokia E7

So te storitve še popolne? Sanjaj. Pred nami je dolga pot, vendar bradavice in vse storitve z dodano vrednostjo, ki jih izvajajo operaterji GSM (in CDMA), so v Nigeriji prinesli veliko pred GSM in Nigerijo po GSM.

Storitve mobilne dodane vrednosti so tukaj, da ostanete.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here