Uporaba tabličnega računalnika Android s tipkovnico USB in ohišjem

Pred dvema dnevoma sem imel priložnost uporabiti tablični računalnik plus USB tipkovnico plus torbico s kombinacijo štoparice. Sam, tableta ni bila tako privlačna, vendar je celoten paket zamenjal enačbo zame. Izgledalo je, da nekaj pomeni za resno delo, in po nekaj urah uporabe, da se mi zdi smiselno za resno delo.

Najprej, malo o tablet samem. Enota je bila izdelek malo znane blagovne znamke Proscan. Gre za 7-palčni tablični računalnik s sistemom Android 4.1 Jelly Bean, procesorjem 1.2GHz in 512MB RAM-a. Zaslon je kapacitivni tip tipk. Notranji pomnilnik je samo 4 GB, vendar je vgrajena reža micro-SD, ki sprejme do 32 GB kartice. Na voljo je reža za mini USB, ki vam omogoča uporabo modema, USB-pogonov ali fizične tipkovnice. Škoda je, da obstaja samo ena taka reža. To pomeni, da ko je tipkovnica priključena, ne morete uporabljati modema ali bliskovnega pogona. Resnično sramota. Če bi dodali dodatno režo, bi ta tableta naredila veliko bolj privlačno računsko orodje.

Med uporabo je fizična tipkovnica zelo dobra in uporabna. Ugotovil sem, da je udobno in zelo hitro, da vnesete. Povezan je s tabličnim računalnikom s priloženim mini-USB kabelom. Bil sem sposoben tipkati razumno hitro - precej hitreje kot sem na tabličnem računu sam.

Medtem ko zaslon ni slab, sem ugotovil, da sem včasih moral nekajkrat zaslutiti na zaslonu, preden je registriral nekaj pip. To je težava, ki se zdi skupna nizkocenovnim tabličnim računalnikom Android na splošno. Ni grozno, če pa ste uporabili bolj odziven prikaz, boste to opazili in vas bo draži.

Preberite tudi: Kako kupiti Airtime iz banke Fidelity v telefonu brez internetnega dostopa

S tabličnim računalnikom sem uporabil modem USB Airtel USB in nima nobenih težav, pri tem pa shranite Airtelovo neprekinjeno omrežno pokritost na lokaciji. Ko sem potreboval za uporabo tipkovnice, sem moral to odstopiti. Toda tu je tudi Wi-Fi radio, zato sem ga pravkar priključil na mobilno omrežje Wi-Fi (MiFi) in nadaljeval s svojim delom.

Po mojem mnenju je celoten paket te vrste bolj prepričljiv argument za uporabo tabličnega računalnika kot samostojna tableta. Opažam, da mnogi moji poslovni prijatelji, ki imajo tablične računalnike, bodisi iPads ali nekateri modeli Android, skoraj vsi uporabljajo to v paketu, ki vključuje fizično tipkovnico in torbico za prenos. Skoraj vsak od njih. Še vedno verjamem, da je fizična tipkovnica izmenjevalnik iger za resno delo na mobilni napravi. Resnično sumim, da ta generacija ni ekstatična glede strojne tipkovnice, saj se mnogi od njih nikoli niso naučili pravilnega vnašanja in so jih shranili Swype in Swiftkey.

Nimam pojma o maloprodajnih stroških tega paketa, kot je lastnik dejal, da ga je dobil kot darilo. Zdi se, da je cenovno dostopna rešitev, ki bo zanimala tiste, ki morajo delati na poti.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here