Uporabniki, ki ne poznajo blagovnih znamk Windows Mobile in Symbian

Anketa o zadovoljstvu s pametnim telefonom, ki jo je izvedla skupina CFI, razkriva, da številni uporabniki operacijskega sistema Windows Mobile in Symbian nimajo pojma o tem, kaj operacijski sistem teče v svojih telefonih, v primerjavi s uporabniki Android, Pre in iPhone.

Tukaj je nekaj nuggets iz ankete:

Čeprav uporabniki Android vedo, da imajo telefon na platformi Android, večina uporabnikov Windows Mobile ali Symbian nima pojma, kateri operacijski sistem teče v telefonu. To pomanjkanje blagovne znamke in ozaveščenosti lahko škoduje samo splošnemu pametnemu telefonu. [Str. 18]

Z Windows Mobile in Symbian so razvrščeni kot "generični" ali "anonimni" pametni telefoni zaradi pomanjkanja prepoznavnosti blagovne znamke, CFI nadalje navaja naslednje o teh napravah:

  1. Očitno ni ljubezni do "anonimnega" pametnega telefona
  2. CSI je 66, verjetnost priporočila pa je 63, daleč najnižja po tipih telefonov
  3. Na funkciji po funkciji so rezultati najnižji - splošni pametni telefon "Other" ne počne nič posebej dobro
  4. Medtem ko imajo lastniki novih "drugih" pametnih telefonov tudi kot BlackBerry višji CSI (69 za tiste, ki so v zadnjih 6 mesecih dobili telefon), nizko zadovoljstvo strank, ki so ga ustvarili ti telefoni, ni dobra novica za Symbian ali Windows Mobile platformo ali ponudnike, ki poudarjajo te telefone
[Str. 18]

Izjava, da generični pametni telefoni, kot sta Windows Mobile in Symbian, ne počnejo nič posebnega, je majhen udarec. In ni nujno resnično. Na primer, pametni telefoni Symbian še vedno imajo najboljše kamere v svetu pametnih telefonov. Windows Mobile ima tudi najboljšo sinhronizacijo telefona.

Druga razkritja iz ankete

Surfiranje po spletu je veliko bolj pozitivna izkušnja med uporabniki
novejše pametne telefone (iPhone, Android in pred vsemi točkami v 80-ih, drugi telefoni pa 71 ali manj). [Stran 17]

Raziskava morda ni povsem točna, saj je vključevala le približno tisoč anketirancev. Še vedno pa je zanimivo branje.

Prenesite PDF kopijo raziskave tukaj.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here