Uporabnost in telefoni brez dotika

Zgodil sem se o nenehni nesreči za naprave na dotik. Čeprav se zdi, da vsakdo in njegov pes zdaj uporabljajo telefon na dotik, v resnici naprave na dotik še vedno predstavljajo manjši odstotek mobilnega trga. Ampak zunaj tega se na splošno zdi, da touchscreens zagotavljajo boljše uporabniške vmesnike na mobilnih napravah. Toda ali ne?

Že nekaj časa uporabljam zelo zmogljivo zaslonom na dotik, Samsung S8003 Jet. Pred tem so edine nove nedavne naprave na dotik, ki sem jih igral, vključevale iPhone 3GS, Samsung Tocco Lite in Nokia 5800.

Poleg čistejših telefonov na dotik, je nekaj hibridov naredilo moj seznam - Sony Ericsson Xperia X1 in T-mobile G1. Vendar to niso čiste naprave na dotik in zato ne sodijo v kategorijo naprav, ki jih preučujem.

Jaz sem se vprašal, zakaj Samsung B7320 premagal "bolj sposobne" naprave, da bi se zbral za samega mesta samega samrtona leta 2009.

Z eno besedo: uporabnost.

Kaj? kričiš, nemogoče! Preposterous !!

Toda preden zaplakate za mojo glavo, preberite. Po definiciji se uporabnost nanaša na učinkovitost, učinkovitost in zadovoljstvo, s katerim lahko uporabniki dosežejo naloge v določenem okolju izdelka. V tem primeru je izdelek mobilni telefon.

Po mojem mnenju dve funkciji zagotavljata, da naprave brez dotika omogočajo boljšo uporabnost kot čiste naprave na dotik:

Enoročna uporaba
Ne morem se spomniti števila scenarijev, v katerih sem imel na voljo le eno roko, vendar je telefon z le ploščo na dotik pomenil, da sem moral spustiti vse, kar sem počel za uporabo telefona.

Preberite tudi: Kako uporabljati Nokia C3 kot modem

V nasprotju s tem je preprosta uporaba, ki jo ponujajo sladkarije ali drsnikovi telefoni z običajnimi tipkovnicami ali QWERTY tipkovnico. Napravo izvlecite z eno roko in odrežite.

Po mojih izkušnjah redni telefoni, kot so Sony Ericsson T650i in QWERTY-ji s candy barvami, kot sta B7320, E71 in BlackBerry, zagotavljajo večjo uporabnost kot čiste naprave na dotik.

To je ena od stvari, za katere se spomnim B7320.

Preklopni zasloni
Všeč smo ti ogromni prikazi in v kombinaciji s čudovitim uporabniškim vmesnikom, čiste naprave na dotik, ki se dotikajo naših misli. Toda ti prikažejo zelo pogosto na poti.

Držite svojo sijočo novo napravo na dotik in nekaj prikazujete svojemu prijatelju. Toda rahlo nagibanje kota, na katerem ga držite, prikaže samodejno vrtenje zaslona, ​​zmede vašo predstavitev. Verjetno je majhna draženje, vendar je pogosto manjša draženja, ki povzročajo razliko med visoko in nizko uporabnostjo.

Gledate video v celozaslonskem načinu in v pokrajini na tem glamuroznem zaslonu AMOLED na dotik in se nekoliko naslonite nazaj na kavč, kar ima prilagojen kot. Zaslon se preprosto samodejno vrti spet, zato morate sedeti naravnost, da se vrnete v krajinski način.

To se nikoli ne zgodi na napravi brez dotika. Na zaslonu ostane, kako želite. To se na primer nikoli ne zgodi z E71 ali BlackBerry Curve

Zaključek
Na koncu dneva se veliko tega ukvarja z osebnimi prednostmi. Obe strani ločnice imajo prednosti in slabosti.

Na primer, standardni telefoni s tipkovnico so najboljši od serije, če je vaš glavni cilj, da ima telefon uporabo, ki se večinoma vrti okoli glasovnih klicev.

Prav tako se glasi: načrti podatkov Globacom zdaj dajo naročnikom manj podatkov

Zamenjava standardne tipkovnice s QWERTY izboljša uporabnost za tiste, ki potrebujejo veliko besedila. Enoročna uporaba je večinoma možna in na zaslonu ni samega sebe. B7320, ki je v tem primeru, vam daje precej velik zaslon, ki ne spreminja orientacije, če bi radi raje ostali in uporabili za eno roko. Uporabnost.

Kljub temu, da sem prodan na napravah QWERTY, sem dosledno trdil, da standardne tipkovnice zagotavljajo najboljšo uporabnost na planetu. To so tipi telefonov, ki jih nepismeni kmet v Owerriju ali v vasi v Indiji lahko brez težav uporabljajo. Medtem ko lahko mediji povzročijo hrup o tem, kako mislijo, da naprave na dotik zagotavljajo najboljšo uporabnost, je resnica zelo daleč od tega.

Najbolj uporabni mobilni telefoni so tiste preproste, osnovne standardne tipkovnice, ki jih skoraj vsakdo lahko uporabi brez izobraževanja.

Naprave na dotik so namenjene porabi medijev - velik zaslon je bistven za to. Že takrat še vedno ostajajo vprašanja eneretične uporabe in orientacijskih prikazov. Kljub temu pa je odvisno od tega, kaj želi posameznik.

Zgoraj omenjena vprašanja nas opozarjajo, da na dotik niso mobilni el dorado, da bi si mnogi želeli, da bi mislili, da so. Predvidevam, da bomo še naprej ooooh in aaaah nad našimi napravami na dotik občutek let in potem, ko bo evforija izginila, se bomo v veliki meri vrnili k bolj uporabnim modelom - morda nekakšen hibrid.

Ena stvar je zagotovo, čiste naprave na dotik niso prihodnost mobilnega telefona. Zagotovo niso preteklost. Ali sedanjost.

Prav tako se glasi: časopis DailyPost sodi Naiju za dvigovanje vsebine

Kaj misliš? Če uporabljate čisto zaslonsko zaslonom na dotik, kako rešiti dvomesečna vprašanja, ki sem jih postavili zgoraj?

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here