Neomejen načrt podatkov ob izhodu?

Naročniki mobilnega interneta, ki so tukaj v Nigeriji, so še naprej klicali za neomejene pakete podatkov, v nasprotju s trenutnimi načrti svežnjev z omejitvami uporabe podatkov.

Trenutno omrežja različnih omrežij ponujajo 100MB, 500MB, 1GB, 3GB in 6GB podatkovne zapise na svojih načrtih. Do nedavnega so CDMA omrežja ponavadi ponudili neomejene načrte, vendar je videti, da bodo tudi tiste, ki bodo sčasoma dajale omejitve za uporabo podatkov.

V bolj razvitih gospodarstvih so mobilni operaterji s pomočjo mobilnih omrežij, ki so se naročili, z mobilnimi omrežji začutili povečanje uporabe podatkov, ki presega razpoložljive zmogljivosti.

Na primer, AT & T je zaskrbljen zaradi dejstva, da je 40% njihovega prenosa podatkov prišlo s samo 3 odstotkov uporabnikov pametnih telefonov. Poročevalka AT & T je poročala:

"Poskušali se bomo osredotočiti na to, da bomo spodbudili te majhne odstotke, da bodisi zmanjšamo ali spremenimo njihovo uporabo, tako da strank ne ovirajo na istih celičnih spletnih mestih"


To je le primer, s čim se sooča mobilna omrežja po vsem svetu, saj naročniki dobijo iPhones, Windows Phones in komunikatorje. Izgleda, da neomejen internetni koncept na mobilnih omrežjih zadene zidno opeko.

Tukaj v Nigeriji, MTN in Zain zdi, da je najslabši zadetek na GSM sprednji strani v smislu internetnih zastojev. V povprečnem dnevu je poleg tega, da ni mogoče doseči hitrost 100kbps pri povezavi MTN 3.5G med koničnimi obdobji. Pravzaprav je večkrat težko ura 40 kbps (osnovne GPRS hitrosti) v teh obdobjih. To je v nasprotju s sedanjimi omejitvami uporabe. Seveda nezakonito brezplačno brskanje množice ne pomagajo.

Preberite tudi: Infinix Smart 2 Pro specifikacije in cena

Kar zadeva omrežja CDMA, jih je težko oceniti v katerem koli vrstnem redu, saj se internetne povezave (tudi v omrežjih EVDO) pogosto poročajo tako počasne, da so neuporabne.

Seveda je del problema tudi od samih omrežij, ki se ukvarjajo s prevelikim prodajanjem, pri čemer imajo več naročnikov, kot jih dejansko imajo zmogljivosti. To prakso mora preveriti regulatorni organ.

Rešitve

Omejeni načrti snopov so le ena od možnosti. V Evropi obstajajo nekatera omrežja, ki imajo drugačen pristop: ponujajo neomejene podatke, toda po tem, ko podatkovni prag (npr. 3 GB ali 5 GB) prečka naročnik v enem mesecu, se pasovna širina za to črto zmanjša od hitrosti HSDPA do GPRS / Hitrost EDGE za preostanek tistega meseca. Sliši se zanimivo. In praktično. Na ta način težji uporabniki manjšine ne naredijo življenja nesrečnega za večinsko povprečne uporabnike.

Še enkrat, omrežja, še posebej tukaj V Nigeriji, morajo graditi zmogljivosti. Upajmo, da bo z uporabo optičnih kablov Globacoma in drugih problemov omejene pasovne širine znatno zmanjšal.

Ena stvar je gotova: pasovna širina v mobilnih omrežjih ni neomejena, nekaj pa je treba storiti, da bo uporabniška izkušnja na mobilnih internetnih načrtih dobra. Konec dneva, vseeno gre za uporabniško izkušnjo.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here