Nelagodno stikalo s starih na nove generacije pametnih telefonov

Ker prevzamejo nove generacije pametnih telefonov s sistemom Android, iOS in Windows Phone, veteran mobilista, Mister Mo, govori o neugodnem prehodu .

V svetu pametnih telefonov sem že dolgo, dolgo časa. Pametne telefone sem uporabljal, preden je povprečna oseba slišala besedo. Veš, dejansko sem uporabil prednike za naprave pametnega telefona, kot sta Ericsson R380 in Motorola A008 Accompli. Poznam še nekaj drugih posameznikov, ki so bili tudi dolgo časa. In, tako kot jaz, se jim zdi, da težko prehajajo iz starega na novo.

V starem vrstnem redu sem omenil starejše platforme, kot sta Windows Mobile in Symbian. Seveda telefoni, ki uporabljajo te platforme, kot so iOS, Android in Windows telefon, predstavljajo nove generacije pametnih telefonov.

Prehod na nove generacije pametnih telefonov

Zakaj je ta prehod tako težko za to skupino ljudi? Po vsej verjetnosti se razlogi razlikujejo, vendar lahko predstavim nekaj - življenjsko dobo baterije, strojno tipkovnico QWERTY in raznolikost OS / integracijo za kritične naloge.

Spomnim se dni, v katerih je bilo moje podjetje, ki se je začelo razvijati v spletu, vodilo v celoti na Nokia 9500 Communicator (Symbian Series 80 - kdorkoli se spomni te platforme?). Obnašanje naročil, njihova obdelava, nastavitev računov in podpiranje strank so bile aktivnosti, ki jih je Bricky 9500 obdelal brez stresa. Bolj impresivno je dejstvo, da je baterija šla naprej in naprej, kljub zlorabi dela, ki je bila naprava izpostavljena.

Leta kasneje nobeden od teh novih otrok na blokah ne zagotavlja enake funkcije, ne da bi jih bilo treba ponovno napolniti vsake 3 ure. Razočarana sem v tem, da je baterija v teh novih generacijah pametna, tudi če se uporablja zmerno. Ko se intenzivno uporablja, je samo krvava sramota.

Preberite tudi: Digital: Pripravite se, ali bo vaš televizor utrujen junija 2015

Ne začnimo niti začeti o čudežu na dotik. Za resno delo, dobra, strojna QWERTY tipkovnica vedno naredi boljše delo. Ne glede na to, kako dobre tipkovnice na zaslonu so, s strojno QWERTY, vnesete hitreje, posebne znake je lažje vnašati, manj napak in tudi vam ni treba žrtvovati polovice zaslona pri vnašanju (to je pomembno pri izvajanju poslanstva - kritične naloge). Najprimernejši scenarij je strojna tipkovnica s programsko opremo, ki jo že vidimo, kot se izvaja v telefonu Nokia E7.

Z nalogami, ki so pomembne za nalogo, mislim na tiste naloge, ki jih povprečni telefonski pregledovalec skoraj nikoli ne omenja (namerno ali preprosto z opustitvijo). Govorimo o pametnih telefonih in tabličnih računalnikih kot mini računalniku, vendar povprečni pregled pametnih telefonov ne upošteva nobenih težav, ki jih zahtevajo ljudje, ki želijo uporabljati svoje naprave za resno delo.

Kot primer primerjajte našo nedavno izkušnjo s kisikom s kopiranjem in prilepi besedila na dveh napravah Android. Poskusite pritrditi datoteko na odhodni e-poštni naslov v telefonu Windowsphone 7 in imeli boste možnost izbrati samo predstavnostne datoteke iz galerije. Zdravo!? Kje je USB način množičnega shranjevanja na iOS in WP7? In kje je USB-on-the-go ločen od Symbian in Maemo / MeeGo?

Ali nam lahko nekdo doda nov operacijski sistem, ki je dovolj prepričljiv, da nam omogočimo preprosto delo? Njegov skoraj videti kot ves svet samo želi igrati - potegnite, gledajte video, klepetajte na Facebooku, tweet in predvajate glasbo. Vzdevaj .

Mobilnost Nigerija, sodelavec, Brym !, je še en človek od starega stražarja. Še vedno ima Sony Ericsson P1i, ki teče Symbian UIQ (zakaj je bila ta platforma uničena?) In Samsung B7610 Omnia Pro (z operacijskim sistemom Windows Mobile6.5). Še bolj šokantno je dejstvo, da še vedno ugotavlja te naprave in ne more opozoriti na morebitne nadgradnje na trgu.

Preberite tudi: Želite mobilni telefon z 8 GB pomnilnika? To so 10 najboljših

Osebno, vsakič, ko spustim svoj telefon Nokia N8 za napravo na drugi platformi, ne traja več kot nekaj dni, preden začnem z borovjem (globoko hrepenam, trpim s hrepenenjem, dolgo bolečim) za N8 znova. Dayo ve, koliko krat ponavljam kaj takega: " Da bi se zmešal s fancy uporabniškim vmesnikom ", povlecite mojo SIM iz oklepa telefona in ga vrnite nazaj v N8.

Vprašanje je, kaj ima prihodnost za dinozavre, kot sta Brym, Dayo in jaz? Ali bomo izumrli s to ledeno dobo ali pa bo nekdo nekje priskrbel mobilno platformo in naprave, ki so dovolj prepričljive, da bi lahko prešli brez simptomov odtegnitve?

Zdaj vem, da sem s tem kosom gnezdil gnezdo gnezdo, ampak, samo nadaljuj, pojdi. Območje za komentiranje je vse tvoje.

PS: Ali kdo ve, kaj Nokia dejansko pomeni Symbian postati "franšizni OS"? Ne bi smel motiti licenciranja Symbian in ustvariti novo mobilno linijo pametnih telefonov, prilagojenih posebnim potrebam mobilnih dinozavrov, potem ko je Nokia končala prehod na WP7. Brym, kaj naj rečemo blagovno znamko?

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here