Ultrazvočni toni lahko skrivaj uničijo vaše podatke

Ko prenesete aplikacije iz trgovine Google Play, so običajno varne in brez zlonamerne programske opreme. To je zato, ker ima Google strogo politiko proti okuženim aplikacijam. Vendar pa obstaja veliko načinov, na podlagi katerih bi vaše aplikacije lahko brez težav vedele o vas. Na primer, vaš pametni telefon lahko zdaj pošilja ultrazvočne tone in ne bi vedel. Te tone bi nato dobili druge naprave, in to bi lahko vaše informacije pušča.

Raziskovalna skupina, ki jo je sponzorirala nemška vlada, je ugotovila, da več kot 230 aplikacij Android skrivaj sledi uporabnikom z uporabo ultrazvočnih tonov. Ekipa je odkrila aplikacije, ki v ozadju skrivaj poslušajo ultrazvočne svetilnike. Tako imenovani ultrazvočni sledilni signali bi lahko pomagali ustvariti profile ljudi. Denimo, na primer, da ima vaš prijatelj pametno televizijo. Ko gredo gledati to televizijo, ultrazvočni svetilnik iz vašega telefona ustreza temu iz televizorja. Oglaševalci, ki so povezani s televizorjem in telefonom, se bodo naučili malo več o tebi od tukaj.

Google je CBS News potrdil, da so bile ugotovljene aplikacije blokirane ali posodobljene, da bi ustrezale pravilnikom o zasebnosti podjetja. Če želite, da aplikacije uporabljajo ultrazvočne svetilke na vašem pametnem telefonu, boste obveščeni, da bodo aplikacije uporabile mikrofone vašega telefona.

Uporaba ultrazvočnih svetilnikov ni tako razširjena. Vendar pa je raziskovalna skupina ugotovila, da so se primeri teh naprav, ki se uporabljajo, povečali s samo šestih april 2015 na 234 let. Tudi štiri od 35 trgovin, ki jih obiskujejo raziskovalci v dveh evropskih mestih, uporabljajo ultrazvočne svetilke za sledenje kupcem. Tukaj je citat iz poročila o tej temi: "Naše ugotovitve krepijo naše skrbi, da se uvajanje ultrazvočnega sledenja povečuje v naravi in ​​zato potrebuje resno pozornost v zvezi s posledicami zasebnosti".

Prav tako se glasi: True Story: Nokia N8 je svojo poklicno kariero začel s fotografiranjem

Vir

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here