Pravi neomejeni mobilni podatki ne obstajajo nikamor (niti v ZDA)

Dovolite mi, da to odpravim s poti, pravi neomejen mobilni podatkovni načrt v Ameriki ne obstaja. Ali kjerkoli drugje.

Torej me vprašaš: "Kaj misliš resnično neomejeno?"

Odgovorim tako, da vas vprašam: "Kako določite neomejeno?"

Uporabljam ZDA kot primer, ker ljudje v drugih državah zelo pogosto slišijo o tamkajšnjih "neomejenih" podatkovnih načrtih in se v svojih državah začenjajo klepetati. Torej, naj vam pomagam razumeti, kaj so neomejeni podatki v praksi.

Običajno, neomejeno bi pomenilo "brez omejitev", "neomejeno" in tako naprej. Toda za prevoznike, neomejeno pomeni, "če ne uporabljate preveč podatkov, niste omejeni."

Vidite, kako deluje neomejen prenos podatkov za mobilne naprave, če ste težek uporabnik podatkov, se hitrost vaše povezave počasi zmanjšuje (zatem), ko dosežete tisto, kar se imenuje "prag" ali "razumna meja". V nekaterih primerih se naročnik popolnoma prekine, potem ko prečka to oznako.

Na primer, če ste na neomejenem podatkovnem načrtu 4G ali 3G, lahko vaša povezava počasi preide na najmanj 128kbps, ko ste prečkali prag. Tukaj moram reči, da je prag drugačen, odvisno od tega, na kakšnem načrtu podatkov ste. Veliko predplačniških načrtov je navadno vnaprej o količini pasovne širine, ki jo uživate pri optimalni hitrosti, preden se vaša povezava počasi zmanjša. Po mojem mnenju to ni resnično neomejeno število podatkov.

Pravi neomejeni podatki zame bi bili, da bi lahko uporabljali podatke tako, kot bi želeli brez kakršne koli omejitve. To bi bilo resnično zame, ampak nisem prepričan, da je to realno. Načrti običajno močno vplivajo na infrastrukturo. Vedno obstaja nabor naročnikov, ki prenesejo toliko podatkov (video, avdio in igre) na račun drugih naročnikov.

Prav tako se glasi: Želite družinsko prijazno glasbo? Spinlet Inspire ste pokrivali

Omeniti velja, da sta AT & T in Verizon že dolgo prekinili neomejene načrte podatkov.

Kot Nigerijci, ki so doživeli tako imenovane neomejene podatkovne načrte, moram reči, da je upočasnitev internetne povezave nekako v naročnino mojega podatkovnega načrta vedno grenka tableta za požiranje. Pravzaprav je vedno zelo boleča izkušnja. Raje bi kupil internetni načrt z zgornjo mejo za podatke, ki ima enako hitrost v celotnem obdobju naročnine. To je moja prednost kadarkoli vsak dan.

Vendar ne prenehajte sanjati o resnično neomejenih podatkovnih načrtih. Vedno je ena meja ali druga. Ti načrti so samo neomejeni v imenu.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here