Tako boste plačali za gorivo in parkiranje v prihodnosti

Plačilo za mobilne naprave je velika novica, vendar postaja večja in večja kot kdorkoli si je zamislil. V novem krepkem potezu je Honda Automobiles v partnerstvu z Visa, napovedala načrte, da svoje avtomobile pretvori v mobilne denarnice, ki se lahko uporabljajo za plačilo bencina in parkiranja, podobno kot vaša kartica ATM. Sliši se dobro; prav? Ampak to ni ideja, ki še vedno kuhanje v nečiji glavi. Koncept je že dokazan.

Na Svetovnem kongresu mobilne telefonije 2016 v Barceloni je bila predstavljena modelna aplikacija, ki sta jo razvila Honda in Visa, in pokazala, kako vozniku omogoča, da plača gorivo in parkirišče prav iz udobja avtomobila. Aplikacija, do katere lahko dostopate prek armaturne plošče avtomobila, opozori voznika, ko teče nizko gorivo, in nadalje usmerja najbližjo bencinsko črpalko, da jo napolni. Ko se vozilo dotakne črpalke, aplikacija nato izračuna stroške polnjenja rezervoarja in vozniku omogoča, da plača neposredno z armaturne plošče vozila. Vozniki lahko kupijo tudi predmete iz trgovin na postaji.

Po besedah ​​raziskovalnega podjetja Gartner bo do leta 2020 ocenjena četrtina milijarde povezanih vozil na poti, kar pomeni, da bodo ljudje obenem upravljali z veliko transakcijami na nadzornih ploščah svojih avtomobilov.

V letu 2015 je v Nigeriji prišlo do zagona različnih plačilnih platform, kot sta PayAttitude in PayWithCapture, ki sta oba zahtevna plačila na različne zanimive načine. Ta inovacija Honda / Visa bi zagotovo bila dobrodošla, da bi uporabnikom ponudili še več možnosti plačila.

Prav tako se glasi: Prihajajo pravi pametni telefoni Octa-core procesorja!

Nigeriji bo očitno še vedno treba počakati nekaj časa, da bo ta storitev na voljo tukaj, saj družba pravi, da bodo testirali koncept goriva v severni Kaliforniji in koncept parkirne aplikacije v New Yorku, tako v obdobju treh mesecev, ta pomlad.

Kdo ve, čeprav? Mogoče bi lahko lokalni proizvajalci, kot je Innoson Motors, navdihnili, da bi sprožili nekaj podobnega kot drzni. Zoto, nova mobilna plačilna družba v Nigeriji, je že začela objavljati storitve, ki uporabnikom ponujajo možnosti za bolj učinkovito upravljanje spletnih transakcij. Morda bi lahko sodelovanje med tema dvema lokalnima znamkama postalo zanimivo?

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here