Ta avtomatska avtomatizacija govori o obsegu

Zgornja slika je samozavest, vzet iz avtomatiziranega računalnika (ATM). Naravne reakcije ljudi, ki so jih pridobili iz Twitterja, je bilo, da bi se smejale po sami ideji. Veš: "ATM stvari na točki !!!" Lahko bi bilo res smešno. Toda upoštevajte nekaj stvari.

Povprečna nigerščina živi z manj kot 2 USD na dan. To je manj kot N300. Ta tip v selfie je verjetno odprl svoj prvi bančni račun in mu pravkar dobil kartico za ATM. Upoštevajte tudi, da je poleg mobilnega telefona najbližja stvar pravilnemu računalniku, ki so ga mnogi Nigerijci že kdaj uporabili, ATM. Ta fotografija bi nas morala opomniti, da tisti od nas, ki se uporabljajo za tehnologijo vsakodnevno, niso povprečni nigerijski. Smo manjšina. Privilegiranih nekaj.

Vprašanje je: kako si lahko prizadevamo, da več ljudi uživa privilegije, ki jih tako vzamemo samoumevno? Če je to res prvo izkušnje mladega ladjarja z ATM-jem, je vredno praznovati z selfie (kar gospa Mo pravi, da bo verjetno poslala svoji deklici in se prepričala, da bodo vsi "doma" videli). Povečal se je, četudi le zarezo. Napredek je napredek.

Tukaj je vir Twittera:

ATM TINX ON TOČKA !!!! pic.twitter.com/s34qyH1FiZ

- KASTED_TWEETS (@Don_Terz) 28. december 2013

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here