Ti bralci ameriških "tech" pisateljev spet

Danes zjutraj sem prebral novicarski članek Reuters - in prisežem, da ne bom povedal s povezavo. V članku je pisatelj to dejal in citiram:

Ko je bil prevladujoči ponudnik mobilnih telefonov na svetu, je Nokia zamujal, da je zajel pametne telefone in tudi izgubil tržni delež na cenejših mobilnih telefonih.

Kdo je idiot, ki je napisal to? Ali Reuters nimajo urednikov? Seveda, ko sem preveril članek's kredit, se izkaže, da so ga napisali dve zrak-glave s sedežem v New Yorku. Opravičujemo se Američanom na splošno, toda vaši mobilni pisci besedil in blogerji so večinoma preveč zeleni, da bi pisali o zgodovini mobilnih tehnologij.

Šele na ameriški spletni strani, da boste našli, da je operacijski sistem Nokia S40 OS označen kot »Symbian«. Za glasno jokanje ti fantje ne vedo, kaj govorijo približno polovico časa. Mehurjene šare.

Ko oseba naredi nejezno izjavo, kot je "Nokia je zamujala, da bi prevzela pametne telefone, " dobiš idejo, da je bil v plenicah, ko je preostali svet uporabljal odlične komunikatorje Nokia in tako simbolične pametne telefone kot E61, N95 in podobno.

Nokia je bil pionir proizvajalec pametnih telefonov. Že leta 2002 je bil 9210 Communicator top pametni telefon na trgu. In mnogi drugi proizvajalci niso bili niti na radarju za pametne telefone. Nasploh.

Plačam za tisto, kar je danes postala Nokia, ker je to blagovna znamka, ki je bila od besede Go.

Ampak se naveličam nad nevednim osebam, ki so minili mis-informacije. In od Reuters? Plošče gnoja. Zgodovina je zgodovina. Dejstva so dejstva.

Preberite tudi: Kjer je Microsoft zamudil s sistemom Windows Phone

Nokia ni zamudil igre s pametnimi telefoni. Izmislili so jo in ostali na vrhu te igre z veliko maržo približno deset (10) let. To ni šala. Daj jim svoje dobroimetje.

Ključna napaka družbe Nokia je bila, da po desetih letih uspešnosti v dirki pametnih telefonov ni uspelo hitro uvajati inovacij. Nato so zaposlili izvršnega direktorja, da bi ubil vse, za kar so bili znani. To jih je stalo vse.

Ampak pozno na igro? To je otroški pogovor. Pisatelji Reutersja so očitno najprej slišali za pametne telefone v letu 2008 in prvič dobili prve leto pozneje. Duh.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here