To so ponudniki storitev, ki vam pošiljajo sporočila SMS


Po naraščajočih pritožbah potrošnikov v zvezi z neželenimi SMS-om iz ponudnikov storitev z dodano vrednostjo, ki tržijo svoje različne storitve v okviru nigerijskega telekomunikacijskega prostora, je Nigerijska komisija za komunikacije (NCC) objavila seznam organizacij, ki zaostajajo za vašo stalno draženje in poslabšanje, s temi nežnimi besedilnimi sporočili in samodejnimi glasovnimi klici (robo-klici). Tu je seznam NCC:

1. MTN Nigeria Communications Ltd;
2. Globacom Nigeria Ltd
3. Upstream Ltd
4. Adnol Multimedia Ltd
5. Fun Mobile
6. Terragon Ltd
7. Rancard mobilnost
8. Mtech Ltd
9. Elseji
10. Starfish Ltd
11. Tele rešitve naslednje generacije
12. One Communications Ltd
13. Oblak
14. Mobilexcetera

NCC pravi, da so bile vsem ponudnikom storitev VAS poslana opozorilna pisma, v katerih je bilo navedeno, da se lahko vsa neželena sporočila ali telemarketing v omrežjih najbolje izvede med 8. in 20. uro v skladu z obstoječimi smernicami. To je potrebno za zagotovitev dobrih izkušenj s kakovostjo potrošnikov v industriji.

Nisem prepričan, kakšne so "obstoječe smernice" za neželena sporočila, vendar menim, da bi moral biti njihov del dajanja pooblastil za zavrnitev neželenih sporočil v rokah potrošnika. Če na primer prejmem neželeno sporočilo, s katerim me naročite, da se naročim na Live Match / Soccer Breaking News, in me ne zanima, bi morala obstajati možnost, da odgovorite z »Odjavi« ali podobno, tako da ne nadaljujem o tem. Ali če dobim Robo-klic iz številke 12806877, in ne želim, da bi bilo ponovno zmešano, bi morala biti možnost, da se odklonite, na voljo za mene. Način, kako deluje zdaj, je, da nimam besede. Vendar je to moja linija in plačilni naročnik.

Prav tako se glasi: zakaj Lumia 920 je ostal na vrhu vodilnega sistema Windows Phone do datuma

Ne glede na obstoječe smernice se zdi, da potrošnik ni tako pooblaščen. Usmerjanje ponudnikov storitev, da se v času konic (ko večina pričakuje pomembna sporočila in klice) brez napak prikažeta naročnike, ni dovolj dobro. Bomo zaposlen s pomembnim delom in pričakujem, da bančne kreditne opozorila (veste!). Pri vsakem opozorilu SMS vzamem svoj telefon samo, da ugotovim, da je dohodno sporočilo še eno nezaželeno odvračanje? To ne bo storilo. Jaz sem plačilni naročnik in imam možnost, da onemogočim neželena sporočila. Kdo v branju NCC? Kdor ima roke, noge in usta?

Aluta continua !

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here