Zgodba o dveh SIM-jih, dveh napravah in internetni povezavi

Na začetku
Nekoč je bila naprava MTN iz omrežja MiFi (mobilna naprava Wi-Fi). Ker je bil zaklenjen z omrežjem, je bilo vse, s čim bi ga lahko uporabljalo, kartica MTN SIM. Toda uporaba je bila kraljevska bolečina v zadnjem delu! Povezovanje z internetom v telefonu prek storitve Wi-Fi, WhatsApp ni deloval v telefonu za delovno mesto. Na osebnem računalniku so spletne strani naložene počasi in delno, večina slik pa se ne bi naložila. Oglejte si moje zadnje članke, MTN uporabniki interneta se spoprijemajo z obžalovanjem in preklinjanjem ?.

Po drugi strani pa je bil tudi Android pametni telefon, LG E400, ki se uporablja z kartico Etisalat SIM znotraj nje. Etisalat 3G je na tej napravi nihal tako nor, tako da sem začel razočarati.

Mesta trgovanja
Danes sem že odklenil napravo Mi-Fi, tako da sem imela svobodo za uporabo katerekoli kartice SIM. Prva stvar, ki sem jo naredila, je bila, da vstavim kartico Etisalat SIM v sedaj odklenjeno napravo Mi-Fi. Ugani kaj? Zadržuje 3G signal tega omrežja bolje, kot sem doživel, ko je bil v pametnem telefonu Android.

Še bolj presenetljivo je dejstvo, da je internetna storitev MTN postala skoraj neverjetno uporabna, ko sem preklopil stvari in dal MTN SIM v telefon s sistemom Android. Povezovanje telefona prek omrežja Wi-Fi, sporočila WhatsApp se zdaj prenašajo takoj (isto omrežje MTN, ki ne bi pošiljalo sporočil za uro, ko sem ga uporabljal z MiFi), in vse spletne strani se naložijo hitreje in v celoti. Slike se zdaj naložijo pravilno. Mislim, neverjetno!

Da; mora biti čisto čarovništvo .

Seveda, šale na stran, morajo biti tehnične razlage. Nekdo bi lahko bil, da so nekatere mreže bolje z nekaterimi napravami. Veš, težave z radijsko frekvenco in oslabitvami. Bla, bla. To bom pustil omrežnim in radijskim inženirjem.

Preberite tudi: Zagon Ideja: dostava sperme od vrat do vrat

Združljiva omrežja in naprave?
Očitno ni dovolj samo, da kupite 3G napravo in se prepričajte, da se bo mobilno internetno omrežje vašega omrežja lepo obnašalo z njim. Kakšna je možnost, da se mnogi izmed tistih, ki se tičejo spletnega omrežja MTN, soočajo s tem vprašanjem? Spomnim se članka pred leti, v katerem se je nekdo pritoževal, ker v svojem pripomočku ni mogel uporabljati z MTN povezavo, čeprav je delal z alternativnimi povezavami? Se spomnite težav Opera Mini tudi?

Kakšne so možnosti? Ali moramo zahtevati postopke preiskovanja raketnih znanosti, da bi ugotovili, katere naprave bolje delujejo s tem, katere storitve mobilnega interneta? Oglejte si te povratne informacije, ki sem jih dobil na Cvrkutati in mi povedali:

@mister_mobility Prav tako sem opazil Airtel 3g muhe in stabilen v modemu airtel, medtem ko je nestabilen v Android telefonu / zavihku.

- Emmanuel Idoko (@emmaachile) 11. oktober 2012


Glej? Stabilnost v eni napravi, a odlična zmogljivost v drugi. Tam. Ne gre samo za mene, ampak stavljam, da ima več takšnih scenarijev.

Konec je sreča
Kot sem še naprej govoril, poroka, službe, otroci, denar itd. Niso konec. Vsi so do konca. Ta konec je sreča. Torej, ali je moja naročnina na Etisalat 3G boljša v napravi MTN MiFi ali moja naročnina MTN deluje kot sanje v telefonu Android, ki je v nasprotju s slabim servisom, ki ga je zagotovila v svojem omrežju brezžičnem MiFi, dokler sem srečen. Dobro.

Ali jaz? Da; za zdaj. Naj ta medeni mesec vztraja.

Posodobitev: 12. oktober
Včeraj, ko sem napisal prvi del tega članka, je bilo vse v redu. Dan prej je bil nered. Danes sporočila WhatsApp se ne pošiljajo ali dostavljajo prek povezave MTN.

Preberite tudi: Aplikacija My Airtel: preprosta samopomoč za naročnike v treh državah

Uradno je - mobilni internet MTN je shizofren. Jaz odnehati. Mreža Y'hello potrebuje psihiatra. Zares.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here