Zgodba o levu in ovcu

On je sam razglašen kralj džungle, primeren je, močan je, aroganten, nič ne more stati na poti. Njegove močne tace, močni set mesojedih zob, lahko raztrgajo vsako čredo, ki jo želi hraniti. On je svoboden, on noče biti prikrit, ima divje vse do sebe, da gredo, vzrejo, izkoriščajo in prebivajo.

Nasprotno pa so ovce, mirne, krotke, poslušne, zveste svojemu gospodarju. Mora biti povedal, kaj storiti in kje iti. Preprosto ga vpliva vodja, njegov gospodar, ga imenujemo pastir. Pastir vodi svoje ovce, pokaže, kam naj gredo, jesti, pije, poskrbi, da svoje ovce ostane skupaj in nikoli ne pusti, da bi ena ovca odšla od kolega ovac.

Ta slika se mi je predstavila z različnih perspektiv. Kdo je ovca? Kdo je lev?

Če poskušamo iz zgornje slike narediti nekaj analogij, lahko rečemo:

Levi so Android ljudje? Imate polno pooblastilo za izvajanje in razveljavitev na svojih napravah? Da gremo prostega in neomejenega?

Ali lahko rečemo tudi, da so ovce uporabljeni uporabniki iOS v ograjenem vrtu in nikoli ni dovolil, da bi daleč stran od ovčjereje? In kdaj vedno ga vodi pregovorni Pastir? (Apple).

Bi radi raje življenje kot lev ali ovca? Ohišje v zidanem vrtu z omejitvami ali samostojno sposobnostjo prostega, prostega in neoviranega gibanja. Ta del ne namerava dvigniti navadnih vojn med zvestimi fanboys, ampak potem, ki ne bi rad poslušal rants, in sprožil čustva. * skriva in pobegne iz posledične bitke *

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here