Fotografirajte z ročnim načinom fotoaparata v fotoaparatu

Obstaja več pametnih telefonov z resnično zmogljivimi fotoaparati. To pomeni, da lahko resnično osupljive slike uporabljate samo s pametnim telefonom. Veliko ljudi jih preprosto izbriše iz svojih telefonov in posname slike, in iz nje pride ravno prav. To je zaradi samodejnega načina fotoaparata. Vendar se resnična fotografija s pametnim telefonom ne opravlja s samodejnim načinom. Namesto tega lahko preizkusite ročni način fotoaparata pametnega telefona; Tu je prava zabava.

Tukaj je nekaj nasvetov za neverjetno fotografiranje z ročnim načinom fotoaparata s pametnim telefonom:

  1. Izberite najboljšo aplikacijo za kamero: včasih vse funkcije, ki jih boste morda potrebovali v ročnem načinu, morda ne bodo na voljo v privzeti aplikaciji za kamero. Prenesati morate dobro aplikacijo za kamero. Primeri dobrih aplikacij za kamero vključujejo Camera360 Ultimate, VSCO, Pixlr, odprto kamero in fotoaparat FV-5.
  2. Za prekrivanje slik uporabite mrežno prekrivalo: če nastavljate sliko, da bi bila videti enakomerna ali grdo, jo morate uokviriti. Vedno uporabite funkcijo prekrivanja mreže na fotoaparatu. Tu vodoravne črte vam pomagajo nastaviti obzorje in navpične črte pomagajo poravnati navpične predmete, kot so zgradbe. Zapomni si pravilo tretjih: subjekt mora biti poravnan z eno od vrstic ali presečišč mreže.
  3. Včasih je najbolje uporabiti način HDR. To je večinoma uporabno, če je vaš predmet osvetljen. Izravnava razlike v svetlobi in kontrastu. Vendar ga ne potrebujete ves čas.
  4. Preskusite makro način: to naredi stvari precej zanimivo. Vaš fotoaparat morate postaviti precej blizu predmeta. Ampak ne preblizu; večina proizvajalcev predlaga razdaljo najmanj 3 cm.
  5. Uporabite ISO za prilagoditev osvetlitve in osvetlitve: ISO nadzira nivoje osvetlitve. Prilagoditi ga morate glede na okolje in predmet. Višji ISO pomeni počasnejšo hitrost zaklopa, medtem ko nižji ISO pomeni manj hrupa.
  6. Uporabite svojo bliskavico zmerno. V idealnem primeru bi morali uporabiti bliskavico, kjer je ozadje svetlo in je tema temna. Ne približujte bliskavice do obraza vašega subjekta ali v bližini odsevnih površin.
Prav tako se glasi: zakaj dobivam Nexus 7

Ročni način fotoaparata za pametne telefone ni najlažje, da se navadite. Vendar pa ga lahko uporabite za res fantastične slike. Poskusite sami.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here