Symbian - uporabniška izkušnja in aplikacije

Naš lasten redni tukaj, Lord Banks, je dal repliko na nedavni članek Ibukuna Olaoye, zakaj sem zavrnil, da bi skočil Symbian. V dupliki, z naslovom Symbian Will Die - Long Live uporabniško izkušnjo, je dobro napisan del, ki obravnava vprašanja, ki sem jih imel tudi s številnimi razlogi EyeBeeKay.

Tukaj so ključne točke:

  1. Kakovost uporabniške izkušnje nikoli ne sme biti odvisna od pripravljenosti uporabnika, da jo prilagodi
  2. Normalni ljudje običajno ne uživajo veliko časa pod pokrovom svojih avtomobilov (ali v tem primeru pametnih telefonov),
  3. Symbian ima AIDS - sindrom pomanjkanja stimulativnih programov

Nekatere od teh vprašanj sem izpostavil kot odgovor na EyeBeeKay prej. Na primer, potreba po prilagoditvi uporabniške izkušnje, da bi bila sprejemljiva, je bila poskrbljena v Nokia Belle. Belle je popolna preobrazba v sodobno uporabniško izkušnjo.

Če ste v zadnjih treh letih uporabljali napravo Symbian, priporočam, da za nekaj tednov dvignete in uporabljate napravo Nokia Belle, da vidite, kako dobro je v resnici. Če niste uporabljali programa Belle, bodo morebitne komentarje o uporabniškem izkušnjah Symbian verjetno 99, 9% zastareli in ne bodo več veljavni.

To je del tega, zakaj je moje stališče, da mora Nokia prenehati dajati zastarelo programsko opremo Symbian v novih napravah. Če uporabniki na svojih pametnih telefonih še naprej uporabljajo starejšo, manj podprto programsko opremo (S60 3rd Edition & S60 5th Edition), je to neproduktivno do izkušenj različnih zveri, ki jih ima Belle.

Preberite tudi: Video: MTN Ghana predstavi podatkovne pakete predplačniškim strankam

Kot sem rekel Ibukunu, mora vrniti to S60 5. izdajo Nokia 5800 in si postati ena od novih naprav Belle.

Vendar pa nisem prepričan, da je mogoče veliko storiti glede Sindroma pomanjkanja pri podganah pri Apps. Zdi se, da Belle prihaja po tem, ko so se številni razvijalci odločili, da več ne bo vredno težav.

Nove aplikacije redno prikazujejo Belle, vendar ne s fantastično mero ali nič podobno tistim, kar se prikaže na iOS in Android. Če lahko Nokia nekako obrnejo plimovanja na razvijalce, potem obstaja možnost za boj proti Belleju.

V tem času boste želeli prebrati celoten članek lorda banke: Symbian Will Die - uporabniška izkušnja

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here