Symbian posodobitve - pot do cilja

Novi Symbian uporabniški vmesnik je veliko izboljšanje nad tem, kar je bilo s S60 5. izdajo. Mislim, imela sem zapriseženo brado mojega dedka, da bi prebral S60 5. izdajo - in sem ohranil svojo besedo. Toda tisto, kar je bilo včasih Symbian 3 (sedaj samo Symbian), je bolj všeč, in jaz ga ljubim.

Ena od odločitev o Symbianju v zadnjem času je ta, da postane nenehno razvijajoča se platforma, tako da ni več potrebe po poimenovanju konvencij, kot so Symbian ^ 3 ali Symbian ^ 4. Kar imamo, je zgolj Symbian, zgrajen na tak način, da se lahko deli operacijskega sistema in uporabniški vmesnik izboljšajo, ne da bi se dotaknili celote.

Na primer, Nokia namerava uvesti nov brskalnik Qt v začetku leta 2011 kot brezplačno posodobitev za naprave Symbian. Razumeš? Uporabnikom ni treba čakati na velike posodobitve celotne naprave. Namesto tega lahko posodobite brskalnik, ko je že pripravljen, in na vsako sodobno Symbian napravo (ki izključuje S60 3rd Edition, S60 5. izdaja in druge starejše različice).

Izboljšanje niti ne bi bilo nujno specifično za naprave. Ideja je, da bi izboljšanje za eno na voljo kot izboljšanje za vse.

Na primer
Družabno omrežje (SN) je vgrajena aplikacija Nokia N8, ki vam omogoča, da objavite posodobitve na več računov Facebook in / ali Twitter. Vsak posamezen račun lahko upravljate tudi ločeno.

Vsi pogledi dejavnosti v družabnih omrežjih vam omogočajo ogled in upravljanje vseh računov za Twitter in FB ...

Druge funkcije, vgrajene v aplikacijo za socialno omrežje:

 • Naložite slike iz galerije
 • Naložite slike iz fotoaparata
 • Preberite, sestavite in odgovorite na FB sporočila
 • Upravljajte dogodke FB
 • Upravljajte prijatelje FB
 • Objavi komentarje, upravljajte z drugimi z Likes / Unlikes
 • Preverite sporočila Twitter
 • Upravljajte priljubljene Twitterje
 • Sestavljanje, branje in odgovarjanje na sporočila Twitter
Preberite tudi: Oppo A75s Specifikacije, lastnosti in ceno

Različica SN, ki je prišla s telefonom, ni bila videti na vrhu z vidika sladkarij. Danes popoldne sem, ko sem zagnala SN v mojem Nokia N8, me pozdravila z obvestilom, da je bila posodobitev na voljo za SN. Nekaj ​​minut po tem, posodobitev je bila prenesena in nameščena - in voila novejše, prijaznejše s prstom in veliko bolj prijazna aplikacija SN (različica 1.2.163) je delovala na moji enoti.

Na novi različici so takoj opazne naslednje izboljšave -

 1. Pisave so večje in izgledajo bolje - vse lažje berete
 2. Povezave so bolj prijazne do okolja
 3. Okno za posodobitve izgleda in deluje bolje
 4. Gumb za nalaganje slike je manjši
 5. Zdi se, da se zdaj fotografski albumi Facebook zdaj hitreje naložijo
 6. Nekatere spremembe v barvni shemi, zlasti gumbov »Komentar« in »Všeč mi«
 7. Profil pics zdaj ima lepo mejo z zaobljenimi koti
 8. Vse izgleda bolj prijetno in zagotovo deluje bolje
Družabno omrežje - pred posodobitvijo (zgoraj); Po posodobitvi (spodaj)

Ta vrsta implementacije v operacijskem sistemu Symbian je zelo pomembna. To pomeni, da uporabniki lahko pričakujejo nenehne izboljšave svojih naprav. To je dolgoročna podpora, ki so jo uporabniki Symbian (in Nokia) jokali.

To pomeni, da ko porabite denar na napravi Symbian (razen S60 3rd Edition, S60 5th Edition in drugih starejših različicah), vlagate v napravo, ki je v prihodnosti varna, vsaj programsko.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here